van der Horst

Wim Lumbeeck dit weekend opnieuw met Dodge Viper GTS-R GT1 in Supercar Challenge

Wim Lumbeeck - Dodge Viper GTS-R GT1
Wim Lumbeeck - Dodge Viper GTS-R GT1
Komend weekend wordt een van de mooiste raceweekends van het seizoen in België. Naast de tweede manche van de FIA GT Series op Circuit Zolder wordt ook het seizoen van de Supercar Challenge en de BRCC op gang geschoten.
Ook Wim Lumbeeck is terug van de partij met zijn Dodge Viper GTS-R GT1 en kiest opnieuw voor de Supercar Challenge. Voor de Lightin’Art rijder is het nog een beetje koffiedik kijken omdat hij momenteel nog geen tweede piloot heeft gevonden die met hem samen een volledig seizoen wil afhaspelen.

Wim Lumbeeck: “Ik rijd de twee wedstrijden over 60 minuten alleen. Er is inderdaad interesse vanuit verschillende hoeken om mee in te stappen, maar niet voor een volledig seizoen. Maar ik heb ambitie inzake het kampioenschap en daarom doe ik het voorlopig alleen. Ook de BRCC is een optie indien een piloot alleen maar het Belgisch kampioenschap wil rijden. Dan kunnen we de eerste wedstrijd nog altijd gebruiken als schrapresultaat”.

Ondanks het feit dat de Viper GTS-R GT1 reeds een respectabele leeftijd van 15 jaar heeft bereikt, blaakt deze nog steeds impossante bolide van gezondheid.

Wim Lumbeeck - Dodge Viper GTS-R GT1
Wim Lumbeeck - Dodge Viper GTS-R GT1
“De Viper is afgelopen winter bij DVB Racing onder handen genomen en volledig gereviseerd. We kunnen nu ook beschikken over een tweede motor. Tijdens de voorafgaande testen verliep alles naar wens en we hebben er alle vertrouwen in. En de ambitie is groot. Binnen de Supercar Challenge zitten we nu met  de Viper in de Divisie GT, gezien we met ons materiaal vorig seizoen niet konden concurreren tegen de wagens van een jongere generatie in de Divisie Super GT. We kunnen vanaf nu zodoende strijden met een betere waardeverhouding”.

Hierin zal Wim het ondermeer moeten opnemen tegen uittredend kampioen Barry Maessen in de Viper SR10 GT3, de Silhouette Volvo V8 van het Belgische Delahaye Racing en twee Lamborghini’s Gallardo van Backdraft Motorsport.

“Het wordt opnieuw een zwaar seizoen, maar nu kan ik binnen de Divisie GT meestrijden voor een podiumplaats en uiteraard een dichte plaats algemeen. We staan op scherp en zowel de Viper, DVB Racing als ikzelf zijn er volledig klaar voor om het seizoen aan te vangen op ons thuiscircuit”, besluit een enthousiaste Wim Lumbeeck. 

Wim Lumbeeck pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 18 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons