van der Horst

WK Rallycross naar Hockenheim – Albatec past voor WK

Mattias Ekström vliegt naar zijn eerste zege
Mattias Ekström vliegt naar zijn eerste zege
Het WK Rallycross verruimt zijn kalender richting dertien wedstrijden met een manche tijdens het openingsweekend van de DTM. De Duitse manche te Hockenheim wordt de tweede meeting op de RX-kalender 2015, een week na de openingsmanche in het Portugese Montalegre. Daarnaast kwam er slecht nieuws uit het kamp van Albatec Racing, het team zullen we dit jaar niet meer aan de start zien in het WK en EK Rallycross.
Eén week na Montalegre en twee weken voor de Belgische manche in Mettet heeft IMG, de promotor van het EK en WK Rallycross, een dertiende wedstrijd op de kalender geplaatst. In 2015 wordt er dus één meeting meer verreden dan vorig jaar. Een vrij late boeking, maar wel eentje in een schitterend kader. Het WK Rallycross zal rijden in het weekend dat de DTM zijn seizoen opent op Hockenheim. Met de tweede (Hockenheim) en vijfde manche (Estering Buxtehude)  wordt Duitsland tweemaal de gastheer  van het WK Rallycross. Deze wedstrijd telt niet mee voor het EK Rallycross dat nog steeds vijf manches telt met Mettet als eerste ontmoeting.

Dubbele boeking

Het wordt een druk weekend voor EKSRX met Mattias Ekström en Anton Marklund die dat weekend tweemaal aan de bak komen. Ekström rijdt uiteraard ook de DTM en Marklund komt in actie in de nieuwbakken Audi Sport TT Cup.

Albatec Racing werpt handdoek

Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208 Supercar
Verder maakte het Albatec Racing, het team rond de Brit Andy Scott, bekend dat het zich terugtrekt uit het WK Rallycross en met Scott en Mark Flaherty het Brits kampioenschap zal rijden met de Peugeot 208. Het team kon in de afgelopen twee seizoenen nooit echt overtuigen, kon inzake competitviteit nooit wedijveren met de topteams en bood in 2014 onder meer onderdak aan Jacques Villeneuve en in 2013 aan Michaël De Keersmaecker. Deze laatste stond mee aan de wieg van het team, maar moest afhaken na een zware crash (video).

Foto's: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zondag 22 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons