van der Horst

Privérijders meer in de kijker via WTCR Trophy

Tom Coronel - Comtoyou Racing Cupra
Tom Coronel - Comtoyou Racing Cupra
Nadat recent het inschrijvingsvenster voor teams die met één wagen aan de WTCR-serie (zouden) willen deelnemen tijdelijk werd heropend, wil seriepromotor Eurosport Events nu ook de privérijders meer in de kijker zetten in de hoop zo meer deelnemers aan te trekken. Met een knipoog naar de WTCC Independant Trophy van weleer wordt daartoe de WTCR Trophy gelanceerd, waarvoor enkel rijders zonder fabriekssteun in aanmerking komen.
Het is lang geen geheim dat het merendeel van de WTCR-rijders op de loonlijst staat van het merk waarvan ze de kleuren verdedigen, ook al is er van fabriekssteun aan de teams officieel geen sprake. 

WTCR-promotor Eurosport Events wil thans piloten die louter met privébudget aan het kampioenschap (willen) deelnemen een duwtje in de rug geven; dit door hen via TV interviews en social mediaberichten extra media-aandacht te bezorgen, naast andere promotionele opportuniteiten. Op de FIAWTCR.com website wordt een speciale sectie voor de privérijders voorzien, er komt een apart klassement en dito podiumceremonies. Een FIA-titel hangt er evenwel niet aan vast.

Het initiatief is geënt op de WTCC Trophy die van bij de start in 2005 tot het ter ziele gaan van de serie in 2017 'independant' rijders meer kansen bood om uit de schaduw van de fabrieksriijders te treden. Onder meer Yann Ehrlacher, Esteban Guerrieri en regerend kampioen Norbert Michelisz wisten na verloop op die manier een fabriekszitje te bemachtigen.

Eurosport Events zal voor de start van het seizoen bepalen welke piloten voor de Trophy in aanmerking komen. Oud-WTCC of -WTCR-kampioenen zijn in elk geval niet aan het feest. Voorts mogen we veronderstellen dat ook de Lynk & Co-, Honda- en Hyundai-kwartetten niet in aanmerking zullen komen, in tegenstelling tot zij die met Audi en Cupra aantreden.

Foto: DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 24 juni 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons