van der Horst

Xavier Maassen met Porsche Group Zuid opnieuw naar Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche 992 GT3 Cup - Porsche Group Zuid
Porsche 992 GT3 Cup - Porsche Group Zuid
Zonet bevestigde Xavier Maassen dat hij, na een jaar pauze, opnieuw zal deelnemen aan de Porsche Carrera Cup Benelux. Dat doet hij met zijn voormalig team: Porsche Group Zuid. De Belgische Nederlander is de enige dubbele kampioen in de Porsche-klasse. Maassen heeft daarnaast al meer dan twintig 24 Uurraces gereden in zijn carrière. Zo won hij de 24 Uur van de Nürburgring in 2018 en de 24 Uur van Zolder in 2011.
Team Porsche Group Zuid zet niet minder dan drie Porsche 992 GT3 Cup 2021 in en het werkt daarvoor samen met twee technische partners: RedAnt Racing en JW-Raceservice.

Xavier Maasen won de Porsche Carrera Cup Benelux voor het eerst in 2014. In 2017 lukte het hem om opnieuw kampioen te worden in de PCCB. Het jaar erna moest hij echter genoegen nemen met de tweede plaats, na Ayhancan Güven. In 2019 eindigde Maassen pas vierde na een seizoen gevuld met pech. Dit jaar neemt de Nederlander dus opnieuw deel aan de cup, ongetwijfeled om te vechten voor die derde kampioenstitel.

"De afgelopen maanden waren erg zwaar voor iedereen en alleen al het idee dat we elkaar weer terug kunnen ontmoeten op een circuit, is fantastisch en zeer motiverend", aldus Xavier Maassen. "Vanuit die energie heb ik dan ook hard gewerkt om samen met mijn partners weer aan de start van de Porsche Carrera Cup Benelux te staan. Ik wil echter meer. Na mijn eerdere titels wil ik dit jaar laten zien dat ik meer dan gewapend ben om de jonge talenten van antwoord te dienen. Ik ga voor de titel, zoveel is zeker! We gaan ook naar veel iconische circuits. Ik denk dat we kunnen spreken van het mooiste seizoen ooit van de Porsche Carrera Cup Benelux!"

Xavier Maassen
Xavier Maassen
Maassen is een gewaardeerd rijder ook buiten de PCCB. Hij nam al deel aan meer dan twintig 24 Uurraces en dat deed hij met veel succes. In 2011 won hij de 24 Uur van Zolder met een Audi R8 LMS van het Belgische Audi-team WRT. In 2018 voegde hij de 24 Uur van de Nürburgring in de SP7-klasse toe aan zijn lijstje van overwinningen. Daarnaast reed de Nederlander al viermaal de 24 Uur van Le Mans en wel zeven keer de 24 Uur van Spa.

Verder won Maassen ook al de Cup-klasse in de Gulf 12 Uur in Abu Dhabi, in Blancpain Endurance en in het GT1 Wereldkampioenschap in Spa.

Het Porsche Carrera Cup Benelux-kampioenschap gaat van start tijdens het weekend van de 6 Uur van Spa op dertig april en één mei.

Foto: Porsche GT3 Cup Challenge, Sparx



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 24 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons