van der Horst

Xavier Maassen wil derde titel

Xavier Maassen - Nalan Onol
Xavier Maassen - Nalan Onol
Xavier Maassen ontplooide gisteravond in het Nederlandse Maastricht zijn plannen voor het autosportseizoen 2019. In die plannen staat de Porsche Carrera Cup Benelux centraal, een kampioenschap waarin de Nederlander reeds tweemaal tot kampioen gekroond werd - toen nog wel onder de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-vlag. Daarnaast zien we Maassen ook aan de start van de 24 Hours of Zolder met een Porsche, al is het nog onzeker of hij opnieuw present tekent op de vertrouwde 911. Zeker is wel dat Ad Geerts en Luc Vanderfeesten, die vorig jaar debuteerden in de Zolderse klassieker, opnieuw present tekenen.
Porsches onder doek
Porsches onder doek
"Voor 2019 heb ik een nagelnieuwe Porsche 911 ter beschikking gekregen", vertelt Xavier Maassen enthousiast aan Autosport.be. "De roll-out op 3 april verliep perfect en nu is het aftellen naar het openingsweekend van de Porsche Carrera Cup Benelux volgende week in het kader van de FIA WEC in Spa, zeg maar de generale repetitie voor Le Mans. Na mijn twee eerdere titels in wat toen nog de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux heette, treden we opnieuw aan in de competitieve monotypecup. Het kampioenschap onderging een ware professionalisering en de opwaardering tot Carrera Cup is daar een mooie bekroning voor. Na twee titels en een vice-titel in 2018 ben ik er op gebrand dit jaar voor een derde kroon te strijden."

Ad Geerts - Xavier Maassen - Luc Vanderfeesten
Ad Geerts - Xavier Maassen - Luc Vanderfeesten
"Wat betreft de 24 Hours of Zolder, zijn er nog een aantal puzzelstukken te leggen, samen met Ad (Geerts n.v.d.r.) en Luc (Vanderfeesten n.v.d.r.), maar we willen een gooi doen naar de algemene zege. Ondertussen zijn er tal van prototypes en ook enkele Lamborghini's, maar ik denk dat de Porsche nog steeds een zeer sterk wapen is in de 24 Hours of Zolder."

Xavier Maassen - Porsche 911 GT3 Cup
Xavier Maassen - Porsche 911 GT3 Cup
Terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux dan, waar Maassen apetrots een bijzondere samenwerking onthulde. "Op onze wagen prijkt in het groot het logo van Make a Wish. Ik zocht naar een goed doel om te ondersteunen en hoewel ik reeds ambassadeur ben voor ALS, een vreselijke ziekte, paste Make a Wish iets beter in het plaatje. We kunnen op deze manier dromen verwezelijken van kinderen die het niet eenvoudig hebben. We toveren een lach op hun gezicht en nemen de pijn heel even weg, prachtig toch?"

Xavier Maassen - Porsche 911 GT3 Cup
Xavier Maassen - Porsche 911 GT3 Cup
"Uiteindelijk hebben we een concept uitgewerkt waarin tien bedrijven elk 5000 euro sponsoren, waarvan we telkens 1000 euro integraal doorstorten aan Make a Wish. Daarnaast gaan we ons ook inzetten om enkele kinderen een heerlijke dag als VIP te laten beleven op circuit. We willen hen opnieuw hoop geven en laten inzien dat alles mogelijk is. Voor velen is het meerijden in een Porsche namelijk een droom, net als op circuit het team bezoeken. Als die dromen in vervulling gaan, geeft dat misschien enkele kinderen net dat extra tikkeltje moed om hun strijd verder te zetten."

Foto's: Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 25 april 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons