van der Horst

Yann Ehrlacher: "Hier zomaar vooraan komen meerijden, daar is geen sprake van"

Yann Ehrlacher - Lynk & Co Cyan Racing
Yann Ehrlacher - Lynk & Co Cyan Racing
Afgelopen weekend vond op het circuit van Spa-Francorchamps de derde manche van de VW Fun Cup powered by Hankook plaats. In het zeer goed gevulde deelnemersveld viel ons oog op de mooie witte kever met startnummer 421 van DDK Racing, met niemand minder dan Yann Ehrlacher achter het stuur. De WTCR-topper maakte graag even tijd voor een babbel met Autosport.be.
Het zijn drukke tijden voor Yann Ehrlacher. Voor de Cyan Performance Lynk & Co-piloot is dit het derde raceweekend op rij. Na de WTCR-manches op de Slovakia Ring en Zandvoort plande Ehrlacher dus een trip naar de Ardense bossen, en met plezier zo blijkt. "Spa-Francorchamps zal altijd een speciaal circuit blijven, met eender welke auto. Ik reed hier in het verleden regelmatig met toerwagens en de laatste paar jaren plande ik telkens een deelname aan de 25 Hours VW Fun Cup."

Yann Ehrlacher - Link&Co
Yann Ehrlacher - Link&Co
Het feit dat hij dit weekend startte tijdens het Franco Fun Festival is dan ook als voorbereiding van de grootste afspraak van het seizoen, op 13 en 14 juli. "We komen hier wat ritme opdoen. Je kan het draaien of keren hoe je wil; de kever is een zeer amusante auto maar snelle tijden, en zeker heel snelle tijden klokken, is toch een uitdaging. Bovendien krijg je hier een deelnemersveld voorgeschoteld waarin lang niet iedereen fabrieksrijder is, maar de referenties van de VW Fun Cup zijn van een enorm hoog niveau!"

#421 DDK Racing - VW Fun Cup Evo3
#421 DDK Racing - VW Fun Cup Evo3
Een, met alle respect, ordinaire kever of een hightech WTCR-auto, het is een wereld van verschil. Dat zal ook Ehrlacher niet ontkennen. "In de eerste plaats zijn de snelheden niet te vergelijken. Daarnaast is het verschil in aerodynamica ook vrij groot, wat beide auto's erg doet verschillen. De WTCR-auto is een enorm doorontwikkelde auto, iets wat je van de VW Fun Cup niet kan zeggen. Maar net daarom is het rijden met een VW Fun Cup zo amusant. Je kan ermee gooien, glijden en je amuseren. Maar om de echte toptijden uit de auto te halen, moet je toch al van goeden huize zijn."

Yann Ehrlacher - VW FunCup
Yann Ehrlacher - VW FunCup
De in Mullhouse geboren Fransman deelde afgelopen weekend trouwens de wagen met onder andere Piere-Yves Corthals, met wie Ehrlacher een speciale band heeft. "We kennen elkaar al jaren. Toen ik een klein ventje was, was mijn moeder teammanager bij zijn toenmalige team. Mijn eerste deelname aan de VW Fun Cup was weliswaar bij een ander team, maar toen Piere-Yves me vroeg om samen met hem te racen, was de keuze natuurlijk snel gemaakt. Vorig jaar deelden we de wagen al, en dat gaan we dit jaar opnieuw doen!"

Yann Ehrlacher en Pierre-Yves Corthals krijgen op de #421 DDK Racing versterking van huisrijders Claude Pirson en Stéphane Boulanger. TIjdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup komt daar misschien nog een extra WTCR-rijder bovenop...

Foto's: Link & Co, Yann Ehrlacher, Philippe De Roeck, Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in VW Fun Cup op maandag 27 mei 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons