van der Horst

Zandvoort: De poles voor Allied Racing en AKKA-ASP

CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Op circuit Zandvoort werden zaterdag de kwalificaties voor de twee races voor de GT4 European Series betwist. Joel Sturm (Allied Racing Porsche 718 Cayman GT4) was de snelste in de eerste kwalificatie terwijl Jim Pla (AKKA-ASP Mercedes-AMG GT4) de pole pakte voor de tweede race. De CMR Toyota GR Supra GT4 van Stéphane Lémeret en Antoine Potty klasseerde zich tweemaal in de top tien.
Allied Racing - Porsche 718 Cayman GT4
Allied Racing - Porsche 718 Cayman GT4
Sturm was de snelste in de eerste sessie met een ronde in 1:43.558, hij was daarmee twee tiende seconde sneller dan Fabien Michal (Saintéloc Racing Audi R8 LMS GT4) en bijna drie tiende dan Thijmen Nabuurs (V8 Racing Chevrolet Camaro GT4). Antoine Potty reed met de CMR Toyota de zevende tijd. Luca Bosco eindigde met de Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG net buiten de top tien maar was wel vierde in de Pro-Am klasse. Pascal Bachmann sloot de tabellen af met de Street Art Racing Aston Martin Vantage.

SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
SRT Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
In de tweede sessie reed Jim Pla een ronde in 1:42.955 en pakte daarmee de pole voor race 2 voor Grégory Guilvert (Saintéloc Racing Audi RS8 LMS GT4) en Charlie Fagg (United Autosports McLaren 570S GT4). Lémeret zette de vijfde tijd op de tabellen, Olivier Hart reed de negende tijd algemeen en Paul Theysgens zette de Street Art Racing Aston Martin op de zesentwintigste plaats.

Foto's: GT4 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 19 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons