van der Horst

Zandvoort: Thed Björk lukt tweede seizoenzege, Guerrieri opnieuw puntenleider

Thed Björk - Cyan Racing
Thed Björk - Cyan Racing
Polesitter Thed Björk reed zaterdagnamiddag in Zandvoort naar een tweede zege en mengt zich opnieuw volop in de titelstrijd. De Zweed ging Lynk & Co-merkgenoot Yvan Muller, diens buurman op de eerste startrij vooraf. Mikel Azcona werkte zich bij het doven van de lichten voorbij de slecht weggekomen Andy Priaulx en kwam zodoende voor de tweede keer op het podium postvatten. Priaulx leek als vierde te zullen eindigen maar had in de slotfase van de race geen verhaal tegen een mooie aanval van VW Golf-rijder Johan Kristoffersson die de Brit naar de vijfde plaats verwees. Frédéric Vervisch vertrok als twaalfde en tikte als negende en eerste Audi-rijder aan. In de puntenstand had Esteban Guerrieri genoeg aan een twaalfde stek om All-Inkl.Com-stalgenoot Nestor Girolami de leiding in het kampioenschap afhandig te maken.
WTCR Zandvoort
WTCR Zandvoort
Achter Priaulx tikte Mehdi Bennani als zesde aan voor Yann Ehrlacher, de Lynk & Co-rijder was van de vierde naar de negende plaats op de grid teruggezet om in qualifying een concurrent onder code rood voorbij te zijn gegaan. Om dezelfde reden was ook puntenleider Girolami een zelfde lot beschoren; de Argentijn kwalificeerde zich als veertiende maar mocht pas als achttiende van start van waaruit hij opklom naar P15. Net niet genoeg om de leiding te behouden, die gaat zoals gezegd voor één luttel punt naar zijn landgenoot Guerrieri.

Mikel Azcona - PWR Racing
Mikel Azcona - PWR Racing
Omdat het Argentijnse duo slechts luttele punten sprokkelde en Norbert Michelisz vanuit twaalfde stelling moest opgeven met een door hevige trillingen geplaagde Hyundai i30 N , doet racewinnaar Björk een uitstekende zaak; de Zweed wipt over Tarquini en Michelisz naar de derde plaats op amper tien eenheden van Girolami.
 
Frédéric Vervisch - Audi Sport Comtoyou Audi RS3 LMS
Frédéric Vervisch - Audi Sport Comtoyou Audi RS3 LMS
Achter Bennani klom Benjamin Leuchter na een slechte start terug op naar P8 voor onze landgenoot Frédéric Vervisch in de Comtoyou Team Audi Sport Audi RS3  LMS en Nick Catsburg, met een tiende stek de hoogst scorende Nederlander. WRT-rijder Jean-Karl Vernay tikte als elfde aan maar kreeg naderhand vijftien seconden straftijd voor een vermijdbaar contact met die zelfde Catsburg waardoor hij pas als 22ste werd geklasseerd.

Zondagmorgen is het opnieuw vroeg dag voor de WTCR-deelnemers met het kwalificatiedrieluik voor races 2 en 3 geprogrammeerd om 08.00u.


Zandvoort - Uitslag Race 1

Zandvoort - Stand na Race 1
 
Foto's: Florent Gooden en Clement LuckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 18 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons