van der Horst

Zandvoort: Xavier Maassen oppermachtig in race 1

Xavier Maassen
Xavier Maassen
Xavier Maassen heeft op overtuigende wijze de eerste race voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux gewonnen. De Nederlander lukte eerder al de pole voor beide wedstrijden in het kader van de Max Verstappen Racing Days en kende ook geen tegenstand in een bewogen eerste wedstrijd. Yannick Hoogaars werd met de Speedlover-Porsche werd mooi tweede voor youngster Glenn Van Parijs van Belgium Racing die zijn eerste podium pakte. Ploegmaat Dylan Derdaele, in Spa nog winnaar van beide wedstrijden, werd al in de eerste ronde het slachtoffer van een race-incident maar wist de wedstrijd nog uit te rijden in zevende positie.
Glenn Van Parijs & Dylan Derdaele
Glenn Van Parijs & Dylan Derdaele
Al in de eerste ronde liep het fout wanneer Ayhancan Guven en Jesse van Kuijk kwamen met elkaar in aanraking, waarna Dylan Derdaele de spinnende wagens niet kon ontwijken. Derdaele kon met een lekke band de pits bereiken en zou nog terugvechten naar de zevende plaats. De safety car kwam even de baan op maar de herstart verliep niet volgens het boekje en de wedstrijdleiding legde de race stil met code rood. Wanneer de wedstrijd definitief op gang werd geschoten reed Maassen direct weg van de rest van het veld en won de ingekorte wedstrijd met 3 seconden voorsprong Hoogaars. Van Parijs pakte de laatste podiumplaats, hij werd gevolg in het klassement door Pierre Piron, John De Wilde, Menno Van De Grijspaarde, Dylan Derdaele, Umit Ulku, Ziad Geris en Jurgen Van Hover.

--- Uitslag Race 1 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Zandvoort 2017 (pdf) ---

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 20 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Familie Racedagen by Max Verstappen.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons