van der Horst

Zege en podium voor Koen Wauters en Belgium Racing in Zandvoort

Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters heeft op de Nederlandse Formule 1-omloop van Zandvoort de campagne van Belgium Racing in de Porsche Carrera Cup Benelux wat glans gegeven. In zijn Porsche in de kleuren van Ivanti pakte hij de zege op zaterdag en een tweede plaats op zondag. Teamgenoot Dylan Derdaele kende een lastig weekend, met een zesde plaats in race 1 en een opgave in het tweede treffen van het weekend.

Tom Boonen - Koen Wauters - Didier Glorieux
Tom Boonen - Koen Wauters - Didier Glorieux
“Ondanks een gebrek aan track time op het circuit in Zandvoort, mag Koen Wauters tevreden terugblikken op een meer dan geslaagd weekend”, glundert Marc Goossens, Program Manager bij Belgium Racing. “Het circuit is een tweetal jaar geleden grondig vernieuwd met onder andere de introductie van enkele vrij uitdagende kombochten. Koen racete afgelopen weekend voor het eerst op het nieuwe tracé en met weinig tot geen ervaring reed hij een uitstekende race, die hij bekroonde met een klinkende zege. Bij race 2 op zondag zette hij opnieuw een solide prestatie neer, met een tweede podiumplaats als resultaat. Regerend kampioen Dylan Derdaele kende wederom een pechweekend, met een lastige kwalificatie en een opgave op zondag. Het contrast met vorig jaar, toen hij tweemaal won, kon dus niet groter zijn, maar de twee podiumplaatsen van Koen toverden toch nog een glimlach op de gezichten van de monteurs.”

Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Het was mijn weekend niet”, vat Dylan Derdaele round 3 van de Porsche Carrera Cup Benelux in Zandvoort samen. “De puzzelstukjes vallen dit jaar simpelweg niet op hun plaats en dat is frustrerend. Ook afgelopen weekend liepen de kwalificaties niet zoals verhoopt en dat hypothekeerde opnieuw de races. Een rode vlag verknalde mijn snelste ronde en dan weet je dat het moeilijk wordt. Er zijn dit seizoen niet enkel heel wat podiumkandidaten, maar in de top 10 liggen de resultaten ook vaak erg dicht bij elkaar. Het is daarom niet evident om in te halen, maar toch sleepte ik op zaterdag nog een zesde plaats uit de brand. Op zondag ging het van kwaad naar erger. Ik moest uitwijken voor een deelnemer, belandde daardoor in de grindbak en zou later in de race nog betrokken geraken in een aanrijding waarna de opgave wachtte.”

“Eindelijk raak!”, jubelde Koen Wauters op zondagnamiddag. “Helaas kon ik vooraf niet testen in Zandvoort, maar ik voelde me vrijwel meteen in mijn sas. De race op zaterdag besloot ik niet alleen op de zevende plaats, net achter mijn teamgenoot Dylan, maar ook op de eerste plaats in mijn klasse. Een eerste zege dus dit seizoen, nadat ik in Spa-Francorchamps al op het podium stond. Ook op zondag knokte ik mij naar het podium, met opnieuw een tweede plaats. Drie podiumplaatsen op zes races, een positief bilan bij mijn terugkeer in deze competitie.”

Na twee meetings in België en één afspraak in Nederland, zet de Porsche Carrera Cup Benelux begin augustus koers richting het TT Circuit in Assen.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 28 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons