van der Horst

Zolder 2: Rast klopt Habsburg voor de pole

René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
De troepen van WRT hadden vanochtend dankzij Ferdinand Habsburg zicht op de pole positie. De Oostenrijker was immers na de eerste run de allersnelste in 1:18.877. Luttele seconden voor het vallen van de vlag dook René Rast (Team Rosberg) daar echter nog 34 duizendsten van een seconde onder. Het leverde hem enkele kostbare punten op waardoor hij het gat met kampioenschapsleider Nico Müller (Team Abt Sportsline) verkleint tot slechts zeven eenheden. De Zwitser zelf kwam niet verder dan de achtste tijd.
Ferdinand Habsburg - WRT Team Audi Sport
Ferdinand Habsburg - WRT Team Audi Sport
Robin Frijns (Team Abt Sportsline), die ook nog kans maakt op de titel, zette vanochtend de derde tijd op de tabellen. Hij deelt de tweede startrij met Racing Bart Mampaey-rijder Jonathan Aberdein, die overigens de snelste BMW was. Zijn teamgenoten Philipp Eng en Sheldon van der Linde waren respectievelijk goed voor de zevende en elfde tijd. WRT miste dan wel nipt de pole maar zag alle drie hun rijders in de top tien eindigen: Harrison Newey zette de zesde chrono neer, Fabio Scherer tikte als negende aan.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 17 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons