van der Horst

Zolder 2: Rast nieuwe puntenleider na overwinning

Start Zaterdagrace DTM Zolder 2
Start Zaterdagrace DTM Zolder 2
René Rast heeft ook de derde DTM-wedstrijd op Circuit Zolder op zijn naam geschreven. De Duitser startte vanop pole en kon WRT-rijder Ferdinand Habsburg afhouden in de Eerste Linkse. De Oostenrijker werd uiteindelijk derde, achter Robin Frijns. De drie podiumplaatsen in Zolder waren dus voor Audi.
De strijd om de podiumplaatsen tijdens de derde Limburgse race viel al na een tiental minuten in een definitieve plooi, toen de als derde gestarte Robin Frijns zich een weg kon banen langs de Belgische Audi van Ferdinand Habsburg in de Bolderbergbocht. Meteen na de verplichte stop was Frijns duidelijk even sneller dan de leider, maar na een bescheiden inhaalpoging in de Eerste Linkse ging hij wijd bij het uitkomen van de Sterrenwachtbocht en moest hij de rol lossen.

Vincent Vosse & Ferdinand Habsburg
Vincent Vosse & Ferdinand Habsburg
Na het weerwerk van Robin Frijns, kon René Rast de tweede wedstrijdhelft controleren en met een seconde voorsprong op zijn titelrivaal over de meet komen. De Duitser neemt daarmee de leiding over in het kampioenschap van Nico Müller, die maar niet zijn draai lijkt te vinden op het Limburgse asfaltlint. Na een tegenvallende kwalificatie ging het van kwaad naar erger bij de start en de Zwitser viel in het gewoel terug naar de voorlaatste positie. Uiteindelijk kon hij nog oprukken naar de zesde plek, maar inmiddels kijkt hij wel aan tegen een achterstand van 10 punten op Rast. Frijns volgt op 15 punten van de leider.

Ferdinand Habsburg - WRT Team Audi Sport
Ferdinand Habsburg - WRT Team Audi Sport
De WRT Audi's kwamen weer goed uit de verf in eigen land. Ferdinand Habsburg ging als tweede van start en moest dus enkel Frijns laten passeren, de Oostenrijker behaalde zijn eerste podium 22 seconden achter de winnaar. Ook Fabio Scherer behaalde zijn beste resultaat tot dusver met P5, hij hield bovendien Nico Müller achter zich in de tweede wedstrijdhelft. De WRT Audi's werden gescheiden door Jonathan Aberdein, eerste BMW-rijder op de vierde plek.

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 17 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons