van der Horst

Zolder: Voorbeschouwing organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Na de zomerpauze staan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux teams opnieuw klaar voor de strijd om de titel. De deelnemers bereiden zich voor op de laatste twee manches van het seizoen, waarvan Round 5 - FIA Truck Grand Prix Zolder de eerste is.
Circuit Zolder, het thuiscircuit voor enkele piloten, is gastheer voor twee spannende wedstrijden aankomend weekend. Tussen het brute geweld van de Truck Grand Prix door tonen onze deelnemers een van de meest verfijnde vormen van autoracen; strijden met gelijke wapens in de beste sportwagen aller tijden. Zet je schrap voor een indrukwekkend raceweekend in Belgisch Limburg!  

Via de Eerste Linkse naar de Sterrenwacht-, Kanaal en Lucien Bianchi Bocht om vervolgens vol gas naar de eerste chicane te gaan. Wie komt als eerste tevoorschijn uit de Limburgse bossen? Ontdek de snelheid van 20 identieke Porsche GT3 Cup's op Circuit Zolder.

Bij D'ieteren Porsche Import is men enthousiast over het aankomende raceweekend. "De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux blijft groeien en dat is natuurlijk alleen maar positief nieuws. Dankzij het jonge talent bij de Juniors is opvolging dan ook verzekerd. Het Porsche DNA en motorsport gevoel was nooit hoger in de België en we zijn dan ook enthousiast om, na de races in Spa, nu ook in Zolder te kunnen rijden.", aldus Bernard Van Bellingen, PR Manager bij D'ieteren Porsche Import.

In het kampioenschap staat Xavier Maassen (DVB Racing) aan de leiding, gevolgd door Dylan Derdaele (Belgium Racing), en Yannick Hoogaars (Speedlover). Pierre Piron (Mediacom) en Ayhancan Guven (Attempto Racing) vervolledigen de top 5.  

Vorige maand raceten 6 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux rijders in de 24 Hours of Zolder. Toch is Xavier Maassen niet bang voor de voordelen die zijn concurrenten hierdoor behaalden. Circuit Zolder kent al lang geen geheimen meer voor Xavier: "Het is het circuit dat het dichtst bij mijn thuis ligt en ik heb hier al veel successen behaald. Na de lange zomerpauze zijn we extra gebrand om te racen. Het doel voor dit weekend is simpel: winnen!"

In het B Klassement leidt Pierre Piron met 132 punten, voor Menno Van De Grijspaarde (GP Elite) die dit seizoen al 113 punten behaalde. Tussen Glenn Van Parijs (Belgium Racing) en John De Wilde (Speedlover) blijft het spannend voor de derde plaats met respectivelijk 103 en 100 kampioenschapspunten.  

Daarnaast verwelkomen we in Zolder enkele nieuwe piloten. Bij DVB Racing komt Nicolas Vandierendonck erbij en bij Belgium Racing zijn er 2 nieuwe rijders;  David en Nicolas Saelens.

David Saelens heeft een behoorlijk palmares binnen de autosport. Via karting stootte hij door naar de formulewagens om vervolgens in de DTM terecht te komen. Later was hij ook F1 testpiloot. Meer recent behaalde David behoorlijke resultaten in de Porsche Supercup. Racen met een Porsche is dus niet vreemd voor hem. Zijn neef Nicolas heeft jaren ervaring in de Superbike. Samen kijken ze dan ook enorm uit naar deze nieuwe uitdaging. "Ik ben heel tevreden terug de helm op te nemen na een groot aantal jaren buiten competitie te zijn geweest. Het verschil is dat ik nu puur voor het plezier race waar vroeger als beroepspiloot het resultaat uiteraard primeerde. Het zullen twee aangename weekends worden en ik kijk er naar uit te racen met mijn neef in een professionele structuur als Belgium Racing.", aldus David Saelens.

Op vrijdag gaan de auto's voor het eerst de baan op om 17:15 uur tijdens de eerste vrije trainingssessie. Op zaterdag wordt om 9:30 uur de tweede trainingssessie verreden, gevolgd door de twee kwalificatiesessies om 15:30 uur, telkens een kwartier met 5 minuten pauze.

Zondag is racedag, we sluiten het weekend af met twee wedstrijden om 11:20 uur en 16:35 uur.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 13 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Truck Grand Prix.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons