van der Horst

Zolder: Een blik op de weersverwachting

Circuit Zolder
Circuit Zolder
Het DTM-weekend op Circuit Zolder mag zich opmaken voor een wisselend weerbeeld. Qua temperaturen zit het alvast snor, hoewel de thermometer op vrijdag nog blijft steken rond de 17 graden Celsius, mogen we tijdens de races rekenen op licht zomerse temperaturen rond de 21 à 22 graden. De warme lucht die tijdens het weekend naar onze streken wordt aangevoerd is echter ook onstabiel.
Tribune in Jacky Ickx Chicance in opbouw
Tribune in Jacky Ickx Chicance in opbouw
Stapelwolken kunnen in de loop van de namiddag uitgroeien tot een regen- of onweersbui, een proces dat zondag vroeger op gang komt dan op zaterdag. Een echte regenzone moet u dus niet verwachten, eerder een kans op een pittige bui die voor onverwachte wendingen in het wedstrijdverloop van de talrijke races kan zorgen. Vermelden we nog dat er tijdelijk twee overdekte tribunes werden opgetrokken ter hoogte van de Eerste Linkse (T2) of de Jacky Ickx Chicance (T5) (tickets categorie 1).

Foto: PK Carsport & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 16 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons