van der Horst

Mogelijke quarantaine houdt GHK zondag van de startgrid

GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing heeft de knoop doorgehakt en zal niet te zien zijn tijdens de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship, die in laatste instantie toch komende zondag wordt georganiseerd. Dat heeft het Norma-team bekendgemaakt op zijn Facebookpagina. De werklast, het verhoogde besmettingsrisico en de kans op quarantaine voor de teamleden liggen aan de basis van de beslissing.
T2 Racing, de structuur die de technische ondersteuning biedt voor het team van Guy Verheyen, zou in totaal mogelijk drie exemplaren van de Norma M20FC in actie laten komen tijdens de jaargang 2020 van het Belcar Endurance Championship, maar de verre verplaatsing vanuit Zwitserland maakt een deelname aan de race komende zondag, die zonet werd bevestigd door Circuit Zolder, onmogelijk.

GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
"Niet alleen zou het team op die manier opgezadeld worden met nachtwerk, maar door de onverwachte reis bestaat het risico dat onze mensen blootgesteld worden aan het Covid 19-virus en dat ze door de beslissingen van de Belgische regering in quarantaine moeten ondergebracht worden. Bovendien zullen ook onze sponsors en fans niet aanwezig kunnen zijn tijdens het evenement. Daarom hebben we de beslissing genomen om de openingsrace aan ons te laten voorbijgaan", klinkt het in het GHK-kamp.

Ugo de Wilde - McDonald's Racing Norma M20 FC
Ugo de Wilde - McDonald's Racing Norma M20 FC
Het Norma-contingent uit het Belcar Endurance Championship kreeg al eerder rake klappen, nadat McDonald's Racing de beslissing had genomen om zich terug te trekken uit de editie 2020. De troepen van François Bouillon hadden toenadering gezocht tot Comtoyou Racing om hun CN Prototype klaar te stomen, maar door de coronacrisis vielen die plannen in het water. Ook Krafft Racing nam de beslissing om een van beide aangekondigde wagens voor dit seizoen van de deelnemerslijst te schrappen. De bolide van Christoff Corten en vader en zoon Longin racet uiteraard wel.

 

Foto's: Niels Vaeck, Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 5 augustus 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons