van der Horst

Zolder Fun Festival: DRM topt eerste kwalificatiesessie

DRM Belfix - VW Fun Cup
DRM Belfix - VW Fun Cup
Op vrijdag vond er al een eerste kwalificatiesessie over 120 minuten plaats voor de VW Fun Cup, zaterdagmorgen volgt er nog een sessie over 80 minuten. Op vrijdag op een zonovergoten wegdek was het DRM dat de tabellen aanvoerde, regerend kampioen DRM Belfix (Bollen/Debrus/Kluyskens) klokte de snelste tijd in 1:53.479. Mogelijk is die rondetijd ook goed voor de pole moest het zaterdag regenen.
Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup
Michaël Mazuin Sport - VW Fun Cup
DRM Proxy Delhaize, dat Maxime Soulet als gastrijder binnenhaalde naast Verleyen en de Robiano zette de tweede tijd neer met een ronde in 1:53.634. Ook DRM op de derde plaats met de #2 van DRM Autographe (Mondron/De Pauw/Smits - 1:53.713). Op vier plaatste zich de Graficko by Milo wagen (Leenders/Theysgens/Van Impe - 1:53.746) terwijl op positie vijf zich nog een DRM bolide nestelde met de DRM Materne-Credeco (Denis/Denis/Businaro/Heymans - 1:54.440). Verder in de top tien vinden we Milo Tourneur #480, Michaël Mazuin Sport #422, DRM Family #399, CG Racing #219 en AC Motorsport #38).

Milo Tourneur - VW Fun Cup
Milo Tourneur - VW Fun Cup
De kwalificatie verliep zonder noemenswaardige incidenten op een aanrijding na in de eerste bocht. Even diende de kwalificatie zelfs geneutraliseerd worden met de rode vlag toen twee bolides met elkaar in aanraking kwamen in de eerste linkse. Beide gestrande wagens blokkeerden de piste en dienden eerst weggesleept te worden alvorens de sessie verder kon.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VW Fun Cup op vrijdag 21 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons