van der Horst

Zolder: Gilles Magnus: “Ik had me voor mijn debuut geen mooiere plek kunnen inbeelden”

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Dit weekend gaat het wereldkampioenschap voor toerwagens van start. In dit FIA WTCR, waarvan de kalender grondig overhoop is gehaald, zal Gilles Magnus met zijn Audi RS3 LMS proberen om de kleuren van het RACB National Team te laten schitteren.
  • LTF
Voor Gilles Magnus volgt het goede nieuws zich snel op. “Enkele maanden geleden zag het er nog naar uit dat ik een tweede seizoen in TCR Europe zou afwerken”, legt onze landgenoot uit.

“Omdat de pandemie alle kalenders grondig heeft veranderd het wereldkampioenschap (WTCR) nu enkel op het Oude Continent zal rijden, hebben de verantwoordelijken van het RACB National Team, Comtoyou en hun partners me voorgesteld om het mondiale kampioenschap af te werken. Een heel aangename verrassing, want ik hoopte enkel over een paar jaar op dat niveau te geraken. En nu kan dat al in amper mijn tweede seizoen. En wat het allemaal wat extra bijzonder maakt, is dat ik het kampioenschap in Zolder kan beginnen! Ik had me voor mijn debuut geen mooiere plek kunnen inbeelden. Oorspronkelijk was de seizoensopener op de Salzburgring gepland. Dat Oostenrijkse circuit was het enige van de kalender dat ik niet kende. Maar die manche werd geschrapt en vervangen door een weekend op de Limburgse omloop. Moet ik er nog aan toevoegen dat ik dat circuit nogal goed ken? Het asfalt werd wel vernieuwd, waardoor het nu zo vlak als een biljart is. Er ligt geen enkel bultje meer, en de grip is veel en veel beter.”

De vertegenwoordiger van het RACB National Team mag dan enthousiaster dan ooit zijn, hij houdt zijn oorspronkelijke doel voor ogen. “Ik ben er me terdege van bewust dat het niveau van het wereldkampioenschap ontzettend hoog ligt. Dit jaar zal ik proberen om me in de kijker te rijden bij de jongeren die nooit eerder een volledig seizoen in WTCR hebben gereden. Het zou fantastisch zijn mocht ik in de Rookies Cup met een zege het seizoen kunnen starten.”

Persbericht RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op donderdag 10 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons