van der Horst

Zolder Historic GP: Afzonderlijke wedstrijden voor klasse 1&2 en 3&4 bij de Belcar Historic Cup

Belcar Historic Cup 2021
Belcar Historic Cup 2021
Nu de Masters Historic Racing Series niet naar de Zolder Historic GP afzakt, blijft er wat meer ruimte over op het tijdschema voor de andere series. Zo is er besloten om het deelnemersveld van de Belcar historic Cup te splitsen in twee groepen die ieder twee wedstrijden rijden. Er waren al meer deelnemers aangemeld dan er konden starten en door het startveld op te splitsen, kunnen er zelfs nog additionele wagens zich inschrijven.
Belcar Historic Cup 2021
Belcar Historic Cup 2021
De klasse 1 en 2, voor wagens met een bouwjaar voor 1982, rijden dus hun eigen races en dus ook de klasse 3 en 4, voor wagens met bouwjaar tussen 1982 en 1999, komen afzonderlijk op de baan. Dat betekent dus twee aparte kwalificaties en ook vier races, twee voor iedere groep. Zodoende hoeft men geen wagens te elimineren wegens een te groot startveld maar kan men nog extra wagens aantrekken.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Historic Cup op zondag 15 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Historic Grand Prix Zolder.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons