van der Horst

Zolder: Nico Verdonck op het podium

Nico Verdonck - Ring Racing Toyota Supra
Nico Verdonck - Ring Racing Toyota Supra
Nico Verdonck is met de Ring Racing Toyota Supra tweede geworden in de eerste race voor de DTM Trophy op Circuit Zolder. Lucas Mauron (Hella Pagid-Racing Audi R8 LMS) won de race maar Tim Heinemann (HP Racing International Mercedes AMG) had voldoende aan de derde plaats om de titel binnen te rijven.
Lucas Mauron - Hella Pagid Racing - Audi R8 LMS
Lucas Mauron - Hella Pagid Racing - Audi R8 LMS
Nico Verdonck kwam goed weg bij de start en pakte de leiding over van de op de pole vertrokken Lucas Mauron. Heinemann daarentegen miste zijn start en viel terug naar positie vijf. Maar de Duitser klom al snel weer op naar de derde plaats achter Verdonck en Mauron. Verdonck wist de leiding vast te houden tot vlak voor het einde van de race wanneer Mauron alsnog voorbij onze landgenoot raakte.

Start race 1 DTM Trophy Zolder
Start race 1 DTM Trophy Zolder
Nico Verdonck: “Een prachtige race voor ons. De eerste ronde verliep zeer goed, ik verwachtte niet om zo competitief te zijn. Toyota en Ring Racing hebben hard gewerkt om de wagen te verbeteren. Dat heeft geloond. In het begin van de race kon ik een goed tempo aanhouden maar op het einde kwam Lucas terug en was zijn Audi te sterk. Het snelheidsverschil op de rechte lijnen was te groot om hm af te houden. Achteraf gezien ben ik toch tevreden om vooraan mee te strijden.”

Foto's: DTM Media Team
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 17 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons