van der Horst

Zolder: Rast (Audi) klasse apart in spektakelrijke Race 2

René Rast - Audi Sport Team Rosberg
René Rast - Audi Sport Team Rosberg
Na zijn indrukwekkend seizoenseinde vorig jaar (zes overwinningen op rij), heeft René Rast vandaag zijn tweede zege van het jaar behaald in Zolder. De Duitser ging als tweede van start en passeerde na een kwartier leider en polesitter Sheldon van der Linde voor de leiding met een knap manoeuvre in de Eerste Linkse. Vervolgens werd zijn positie niet meer bedreigd door de Zuid-Afrikaanse RBM-rijder en later zijn teamgenoot Philipp Eng. In tegenstelling tot gisteren stond de race vandaag bol van de inhaalacties en strijd.
Start DTM Race 2 Zolder
Start DTM Race 2 Zolder
Rast lijkt wel een klasse apart in het huidige DTM-veld, in de laatste tien races stond hij acht keer op de hoogste podiumtrede en gaf hij twee keer op. Halverwege de wedstrijd zorgde een incident tussen Robin Frijns en Marco Wittmann in de Eerste Linkse voor een safety car interventie waardoor Rast weer even onder druk kwam bij de herstart, maar de Duitser hield het hoofd koel en opende een kloof van tien seconden. 

Sheldon van der Linde - BMW
Sheldon van der Linde - BMW
De strijd voor de tweede plaats bood ook voldoende spektakel. Eerst tikte Wittmann Frijns langs achter aan bij het uitaccelereren uit de Eerste Linkse, waarna Frijns opgaf en Wittmann een drive through kreeg. Bij de herstart kon Philipp Eng zijn RBM-teamgenoot van der Linde passeren voor de tweede plek. Na zijn zege van gisteren stelde Eng vandaag dus de tweede plek veilig, goed voor de leiding in het kampioenschap, waar hij vijf punten voorsprong telt op Rast.

Jamie Green - Audi
Jamie Green - Audi
In de laatste ronde voelde van der Linde de hete adem van de Audi's van Jamie Green en Mike Rockenfeller, die even voordien met teamorders van positie waren gewisseld. Green dook in de Rea langs de BMW door en trok in zijn zog Rockenfeller mee. Laatsgenoemde sneed vervolgens nog de Jochen Rindt combinatie af om de vierde plek te behouden. Jake Dennis realiseerde een knape vijfde plaats voor Aston Martin. De Brit kon even van de leiding proeven door pas als laatste te komen pitten, wat hij bovendien deed onder de safety car.


--- UITSLAG DTM ZOLDER RACE 2 (PDF) ---

Foto: Arne Simons & Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 19 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons