van der Horst

Zolder: Rijders blikken vooruit: "Grote uitdaging"

DTM Hockenheim Finals 2018
DTM Hockenheim Finals 2018
Hoewel Circuit Zolder in 1984 de 'geboorteplaats' was van het DTM (toen nog Deutschen Produktionswagen Meisterschaft) en het hoogstaande kampioenschap reeds vele malen mocht ontvangen, is de terugkeer een stap in het ongewisse voor velen. Een aantal DTM-rijders trad in het verleden al aan op het Limburgse tracé, maar niemand heeft ervaring met laatste generatie van racemonsters. Het is dan ook afwachten tot welke rondetijden de DTM-bolides in staat zijn en of het circuit zich leent tot een aantrekkelijk wedstrijdverloop. Enkele rijders van de drie verschillende constructeurs laten alvast in hun kaarten kijken.
Marco Wittmann (#11 BMW Team RMG):
"Ik ken Zolder wel, maar het is al 12 jaar geleden dat ik er reed met een Formule BMW. Het is een heel smal circuit met weinig rechte stukken - niet echt een typisch DTM-tracé. Ik denk dat de kwalificatie cruciaal zal zijn omdat inhalen op Zolder lastig is. De curbs in de chicanes zullen een groot probleem vormen, we zullen zien of we ze kunnen gebruiken of er beter van weg blijven."
 
Robin Frijns (#4 Audi Sport Team Abt Sportsline):
"Racen op Circuit Zolder met een DTM-auto wordt een bijzondere ervaring. Het circuit is lastig, je zou het zelfs een kleine Nordschleife kunnen noemen. En klein foutje en je hangt in de muur… zoals het hoort. Vooral in de snelle eerste sector kun je veel tijd winnen of verliezen. De beste kansen om in te halen liggen volgens mij in de eerste bocht of de Jacky Ickx-chicane. Het wordt een heel druk weekend voor mij, met veel vrienden en familie en de mensen die me geholpen hebben om hier te staan. Er wordt veel publiek verwacht dus ik ga geen risico’s nemen en niet thuis slapen (Lanaken, nvdr.)."

Jake Dennis (#76 R-Motorsport Aston Martin):
“Ik ken het circuit nog goed van mijn seizoen in de Blancpain GT Series in 2017. De kwalificatiesessies zullen erg belangrijk zijn. De baan is vrij nauw, een beetje 'old school'. Voor DTM-rijders is een circuit als Zolder een grote uitdaging, temeer vanwege het grote motorvermogen en de verminderde downforce. "

Timo Glock  (#16 BMW Team RMR):
"Ik heb nog nooit in Zolder geracet, zelfs niet in de juniorklassen. Ik ben benieuwd hoe het voelt om daar met een DTM-auto te rijden. Op de onboards ziet alles er vrij smal uit, stop-and-go, met weinig run-off zones. Ik kijk er naar uit om weer een nieuwe racebaan te ontdekken. De trackwalk op donderdagavond zal zeker uitgebreider zijn dan op een circuit zoals Hockenheim. "

Philipp Eng (#25 BMW Team RMR):
"De baan is buitengewoon technisch en staat me echt aan. De curbs zijn erg hoog en we moeten opletten dat we de auto's niet beschadigen. Ik denk dat inhalen mogelijk is, maar een goede prestatie in de kwalificatie zal opnieuw belangrijk zijn. "

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 15 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons