van der Horst

Zolder: Sheldon van der Linde breit vervolg aan RBM-succes met pole voor Race 2

Sheldon van der Linde - BMW Team RBM
Sheldon van der Linde - BMW Team RBM
Sheldon van der Linde heeft de pole gereden voor de tweede race van het DTM-weekend op Circuit Zolder. Na de 1-2 van Philipp Eng en Joel Eriksson was het vandaag dus de beurt aan van der Linde om het Mechelse RBM wederom in de schijnwerpers te zetten. De Zuid-Afrikaan liet een 1:21.590 optekenen - net iets trager dan de pole van gisteren - en was daarmee nipt 0.006s sneller dan René Rast die net als gisteren als tweede van start mag gaan met zijn Team Rosberg Audi RS5 DTM. Eng, winnaar van gisteren, realiseerde de derde chrono (+0.124s) en deelt de tweede startrij met de Abt Audi van Robin Frijns (+0.143s).
Jake Dennis - R-Motorsport
Jake Dennis - R-Motorsport
Jonathan Aberdein zette een degelijke achtste tijd op de tabellen voor WRT (+0.656s). Aston Martin kwam wederom niet in het stuk voor en moest genoegen nemen met de dertiende chrono van Jake Dennis, die daarmee toch nog de Audi van Pietro Fittipaldi en de BMW van Bruno Spengler kon voorblijven. De sessie werd enkele minuten voor het einde onderbroken toen Paul Di Resta zijn Vantage DTM parkeerde ter hoogte van de Sterrenwachtbocht. Ook polesitter van der Linde zorgde even voor spektakel toen hij wijd ging bij het uitkomen van de Bianchi.

--- Uitslag kwalificaties Race 2 DTM Zolder (pdf) ---

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 19 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons