van der Horst

Zolder Superprix: Dubbele thuismatch voor Belgium Racing

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Minder dan een week na de tweede manche van het Belgisch uithoudingskampioenschap in Frankrijk, staat op Circuit Zolder niet enkel de tweede afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux op het menu, maar ook de derde manche van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Een dubbele thuismatch dus voor Belgium Racing, dat vastberaden is om voor eigen publiek een glansprestatie neer te zetten.

Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Regerend kampioen Dylan Derdaele kende een maand geleden in Spa-Francorchamps niet de vliegende start waarop hij hoopte en zint op revanche in de Porsche Carrera Cup Benelux. “De seizoensopener in Spa liep niet helemaal zoals verhoopt, maar ik scoorde niettemin belangrijke punten en behoud de aansluiting met de top 3”, trapt Dylan Derdaele af. “In Zolder wil ik absoluut beter doen, niet enkel omdat het onze thuiswedstrijd is, maar ook omdat dit de laatste wedstrijd is in België. Alle volgende manches van de Porsche Carrera Cup Benelux spelen zich namelijk af buiten onze landsgrenzen. Ik denk dat het met mijn wedstrijdritme wel goed zit, maar het is belangrijk om een goede uitgangspositie te veroveren in de kwalificaties. Het is op Circuit Zolder niet enkel lastig inhalen, maar gezien het hoge niveau van het kampioenschap dit seizoen, kennen mijn directe concurrenten de kneepjes van het vak wel en hebben ze de kunst van het verdedigen dus wel onder de knie. Een plaatsje op de eerste twee startrijen lijkt me dus een must!”

Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters realiseert dit jaar zijn comeback in de Porsche Carrera Cup Benelux en voelt zich in zijn sas aan het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup type 992. “Bij de opener van de Porsche Carrera Cup Benelux in Spa pakte ik een podiumplaats en bij de Belcar-manche nadien wonnen we het Porsche-klassement”, bevestigt de Ivanti-rijder. “Ik leer elke wedstrijd nog bij en ik merk dat het vertrouwen race na race groeit. Ik mik dit weekend daarom zonder twijfel opnieuw op eremetaal in de ProAm-klasse. Het zal echter niet eenvoudig zijn, want voor veel van mijn directe concurrenten is Zolder absoluut geen onbekend terrein. Ik hoop niettemin toch dat we kunnen profiteren van een thuisvoordeel.”

Joeri Janssens en Steven Brams ronden dit weekend hun eerste seizoenshelft af in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. “Met de Zolder Superprix zijn we aanbeland bij de derde manche van het kampioenschap alvorens we het lange zomerreces induiken”, bevestigt Joeri Janssens. “Zolder is ook voor Steven en mij vanzelfsprekend ons thuiscircuit, de piste waar we het meeste ervaring op hebben in onze nog jonge carrière. We hopen dat we, gezien de vele Nederlandse concurrenten in onze cup, kunnen profiteren van dat thuisvoordeel. We hebben er beide enorm veel goesting in en van mijn kant hoop ik dat we de aansluiting met de buik van het peloton kunnen behouden. Dat lukte aardig bij de vorige meetings en ik hoop dat we op dat elan kunnen verdergaan.”

Persbericht Belgium Racing Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 9 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons