van der Horst

Zolder Superprix: King nu ook koning van Zolder

Harry King - Parker Revs Motorsport
Harry King - Parker Revs Motorsport
Harry King (Revs Motorsport BV) heeft nu ook de derde race voor de Porsche Supercup Benelux gewonnen. De Brit vertrok in Zolder van op de pole, nam meteen de leiding, reed van de concurrentie weg en zelfs een late safety car periode bracht de Brit niet van de wijs. Voor de tweede plaats was er wel strijd tot in de laatste ronde, uiteindelijk ging het zilver naar Glenn van Parijs (NGT Racing), Ghislain Cordeel (Team GP Elite) werd derde.
Algemeen podium Race 1 Superprix
Algemeen podium Race 1 Superprix
Al van bij de start reed Harry King weg van de concurrentie en hij leek zorgeloos op de zege af te stevenen. Maar enkele minuten voor het einde van de race kwam de safety car de baan op nadat Dylan Derdaele (Belgium Racing) door een concurrent van de baan werd gekegeld en zo kwam gans het veld weer bijeen. Met nog twee ronden te gaan werd de race opnieuw hervat. King reed opnieuw autoritair weg van de overige deelnemers terwijl achter de Brit Van Parijs en Cordeel elkaar bij de herstart hinderden bij het uitkomen van de Jacky Ickx Chicane. Maxime Soulet (August Racing by NGT Racing ) probeerde daarvan te profiteren om de tweede plaats te pakken maar hij kreeg 10 seconden straftijd voor het overschrijden van de tracklimits en valt zo terug naar de zevende plaats.

Xavier Maassen - TeamPGZ by RedAnt Racing
Xavier Maassen - TeamPGZ by RedAnt Racing
Xavier Maassen (TeamPGZ by RedAnt Racing) finishte als vierde voor Sebastian Freymuth (PG Motorsport), maar deze laatste kreeg tien seconden straftijd voor de tik die hij Derdaele gaf en tuimelt zo naar de twaalfde plaats. Rik Koen (PG Motorsport) werd zo vijfde terwijl Sam Dejonghe (TeamPGZ by RedAnt Racing) na een moeilijke wedstrijd als zesde werd geklasseerd.


Jan Lauryssen - Q1 Trackracing
Jan Lauryssen - Q1 Trackracing
Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) was opnieuw de sterkste in de Pro-Am klasse, hij finishte achtste algemeen. Hij werd op het podium geflankeerd door Didier Glorieux (Speedlover) en Ziad Geris (GP Elite). Voor de zege in de Am klasse bleef het lang spannend, maar het was uiteindelijk Stijn Lowette (NGT Racing) die het laken naar zich wist toe te trekken. Hij werd tevens negende algemeen net voor Sebastien Lajoux (DUWO Racing), die het zilver pakte in de Am divisie. Het brons ging naar Nicolas Vandierendonck (Q1 Trackracing). Tom Boonen werd zesde achter Jaume Font (Baporo Motorsport) en Sven van Laere (JW Raceservice). Zondag is er nog een tweede race voor de cup waar King opnieuw van op de pole start.

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck
 

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 11 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons