van der Horst

Zolder Superprix: Tweede afspraak voor de Porsche Carrera Cup Benelux met niet minder dan 24 deelnemers

Start 2022 Porsche Carrera Cup Benelux Spa Race 1
Start 2022 Porsche Carrera Cup Benelux Spa Race 1
Een goede maand na de openingsmeeting van de Porsche Carrera Cup Benelux is Circuit Zolder gastheer voor de tweede afspraak van het seizoen 2022. Tijdens de Zolder Superprix worden de derde en vierde race verreden, na een erg spectaculaire start in Spa-Francorchamps. In alle klassen wordt een stevige strijd verwacht. De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 11 juni om 14u30 en zondag 12 juni om 11u45.
  • LTF
De Zolder Superprix is al jaar en dag één van de grotere Benelux-meetings en de promotor van de Porsche Carrera Cup Benelux koos er bewust voor om hier de tweede meeting van het seizoen te laten plaatsvinden.
 
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Olivier Aerts, de Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux geeft tekst en uitleg: “Naast onze aanwezigheid in internationaal gerenommeerde meetings, zoals het FIA WEC, de European Le Mans Series, DTM of de ADAC GT Masters, willen we ook onze banden met de autosport in de Benelux nog versterken. Daar ligt ook voor ons de mogelijkheid om nieuwe rijders en teams aan te spreken, onze competitie nog beter voor te stellen en uiteraard onze teams ook de mogelijkheid te bieden naar nieuw talent te speuren. Er zijn tijdens de Zolder Superprix heel wat merkencups en in die piramide bieden wij in de Benelux het hoogst mogelijke. In die optiek kiezen wij dus bewust voor deze strategie en zijn we blij aan de meeting op 11 en 12 juni in Limburg te kunnen deelnemen, een meeting die ook voor heel wat rijders een echte thuisrace is. Een goed deel van onze formaties heeft zijn activiteiten immers op amper een steenworp van Circuit Zolder en dat maakt van de races op 11 en 12 juni toch iets bijzonders.” 

Harry King - Parker Revs Motorsport
Harry King - Parker Revs Motorsport
In de categorie PRO is de jacht op de Engelse leider Harry King open en zijn dichtste achtervolger, de Hasselaar en dus thuisrijder Glenn van Parijs (NGT Racing) is duidelijk in zijn ambitie: “We moeten dichter bij Harry komen en uiteraard is onze terreinkennis in Zolder een mogelijk voordeel. We gaan hem zeker de zeges niet cadeau doen, daar mogen de Limburgse fans op rekenen!”
 
In de categorie PRO leidt King (54 punten) dus voor Glenn van Parijs (40), Ghislain Cordeel (Team GP Elite - 29), Sam Dejonghe (#TeamPGZ by RedAnt Racing -26) en Maxime Soulet (August Racing by NGT - 24). Dylan Derdaele (Belgium Racing), Sebastian Freymuth (PG Motorsport), Xavier Maassen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), Rik Koen (PG Motorsport) en Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice) zullen in Zolder dan weer hun posities in de puntenstand willen verbeteren. 

Strijd in PRO-AM
 
Jan Lauryssen - Q1 Trackracing
Jan Lauryssen - Q1 Trackracing
In de categorie PRO-AM krijgen de toppers van de meeting in Spa, Jan Lauryssen (Q1 TrackRacing), Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), Koen Wauters (Belgium Racing) en Didier Glorieux (Speedlover) het gezelschap van twee stevige nieuwkomers, met name routinier Ziad Geris (Team GP Elite) en de man die ook al in 2013 in de Porsche GT3 Cup Challenge aan bezig was, Jürgen Van Hover (Speedlover). Zij zullen zonder meer de strijd om de podiumplaatsen tot de laatste meter uitvechten.
 
Sebastien Lajoux - DUWO Racing
Sebastien Lajoux - DUWO Racing
Tot slot zal de AM-categorie ongetwijfeld weer voor het nodige spektakel zorgen en de jacht op de leider in de puntenstand, Sebastien Lajoux is dus ook hier open (DUWO Racing). Naast de vaste waarden van de competitie, Stijn Lowette (NGT Racing), Wim Meulders (Speedlover), Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport) en Sven Van Laere (JW Raceservice), zien we ook nieuwkomer Jaume Font (Baporo Motorsport), naast Nicolas Vandierendonck (Q1 TrackRacing) en Ad Geerts (#TeamPGZ by RedAnt Racing), die hun eerste wedstrijd van het seizoen betwisten.

Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 8 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons