van der Horst

Zolder Superprix: Xavier Maassen pakt schitterende tweede plaats op Circuit Zolder

Op het Limburgse Circuit Zolder vond dit weekend de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux plaats, met de derde en vierde race van het seizoen, na de opener van het racejaar 2022 in de Belgische Ardennen. Xavier Maassen treedt dit seizoen opnieuw aan met #TeamPGZ by RedAnt Racing en na een moeilijker weekend in Spa-Francorchamps enkele weken geleden deed de Limburger Maassen het op zijn thuiscircuit schitterend. Met een vierde plaats in de eerste race en prachtige tweede plaats in de afspraak op zondag, deed de Porsche habitué een prima zaak in het kampioenschap.
Zolder is een klassieke plaats van afspraak voor de Porsche Carrera Cup Benelux en ditmaal was het een typische Benelux autosportmeeting die het kader vormde. Tijdens de Zolder Superprix kon de Porsche Carrera Cup Benelux aantonen een leidinggevende rol te spelen in de autosport van de Lage Landen en met een startveld van maar liefst 24 Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 van de laatste generatie deed de competitie dat ook. 
 
Als je zo’n startveld ziet, met 24 Porsche GT3 Cup, dan weet je dat dit een hoogstaande competitie is op alle vlakken, met sterke teams, mooie partners en een sterke organisatie. Mijn keuze om hier te blijven racen is opnieuw de goede gebleken”, aldus Xavier Maassen.  
 
Sterk weekend 
 
Het weekend werd ook sportief hoogstaand, met meteen een mooie prestatie tijdens de kwalificaties. “Ik was bijzonder gemotiveerd naar hier afgezakt en meteen kon ik bewijzen dat na een moeilijk weekend in Francorchamps, ik nog alles heb om hier vooraan mee te draaien. Een derde en tweede plaats in de kwalificaties in een startveld op dit niveau zijn zeer motiverend om een weekend mee te starten.” 
 
Tijdens de eerste race, met heel wat incidenten, moest Maassen een plaats afgeven om de vierde plaats veilig te stellen, maar het was vooral op zondag dat Maassen zijn kwaliteiten liet spreken door een schitterende tweede plaats.
 
“Ik ben aan het begin van de race in het zog van de voorlopig ongenaakbare Harry King kunnen blijven en enkel in de eindfase werd het verschil groter, maar mijn race was quasi perfect. Ik heb geen fouten gemaakt, mijn ritme was hoog en constant en de concurrentie achter mij was niet in staat mijn tweede plaats afhandig te maken. Ik heb mijn wedstrijd perfect ingedeeld en ben blij dat ik het team en mijn partners dit mooie podium kan bieden.” 
 
De Porsche Carrera Cup Benelux 2022 kent zijn vervolg in Zandvoort, als onderdeel van de ADAC GT Masters meeting, van 24 tot 26 juni.

Xavier MaassenDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 15 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons