van der Horst

Zolder: Debuut Vuković Motorsport met Jack Young en Renault Mégane EVO RS

Jack Young
Jack Young
Vuković Motorsport maakt op 12 september zijn WTCR-debuut op Circuit Zolder met de doorontwikkelde Renault Mégane RS TCR. Het Zwitserse team zou normaliter twee Renault Mégane in de TCR Europe Series inzetten, waarvan één voor de jonge - nomen est omen - Jack Young. Het team van Milenko Vuković tekende vorig weekend evenwel niet present voor de seizoensopener in Le Castellet en zorgt nu voor een verrassing door voor een volledig WTCR-seizoen te opteren. Met de geüpgradede versie van de Mégane telt het WTCR-veld nu zeven constructeurs.
  • Dreamdrive
Met de 18-jarige Jack Young stoot andermaal een youngster door naar de top van het toerwagengebeuren. De Noord-Ier, zoon van een officiële Ford-rallypiloot, schopte het op 17-jarige leeftijd tot Brits Clio Cup-kampioen dankzij zeven zeges uit achttien wedstrijden. In september vorig jaar ter gelegenheid van de seizoensafsluiter in Barcelona debuteerde hij reeds met Vuković Motorsport in TCR Europe en verbaasde toen vriend en vijand door tweemaal als vierde te finishen.

Dit seizoen zou Young aan het stuur van één Vuković Renault Mégane RS TCR een vervolg aan het TCR Europe-debuut breien; een beperkte, eveneens zes Europese manches tellende kalender, kostendrukkende maatregelen, het openstellen van de serie voor teams met één wagen en nog andere gezamenlijke initiatieven van promotor Eurosport Events en de FIA deed nu ook Milenko Vuković tot een koerswijziging besluiten. 
 
Renault Mégane RS TCR
Renault Mégane RS TCR
Het TCR-project met de Renault Mégane waartoe ook Eric Nève een belangrijke bijdrage leverde, werd reeds in 2017 opgestart. De auto die inmiddels zijn derde wedstrijdjaar ingaat, onderging ingrijpende upgrades. Het Zwitserse team verbeterde in samenwerking met het Australische Garry Rogers Motorsport  zowel de ophanging, de overbrenging en de aerodynamische package. De belangrijkste upgrade betreft evenwel de motor, deze is nu gebaseerd op de 1.8 TCe 280-motor van de Renault Sport Mégane RS en vervangt de 1,6-liter Renault Clio-motor. 
 
Het WTCR telt nu, de Corona-nasleep ten spijt, twintig full season-rijders (zie lijst). De namen van de wild card-houders voor de meeting in Zolder worden maandag bekendgemaakt.

Bevestigde teams en rijders voor 2020

BRC Racing/Hyundai:Norbert Michelisz, Gabriele Tarquini
Team Engstler/Hyundai: Nicky Catsburg, Luca Engstler
Cyan Racing/Lynk & Co: Yvan Muller, Yann Ehrlacher
Cyan Performance/Lynk & Co:Thed Björk, Santiago Urrutia
All-Inkl.com Munnich/Honda:Esteban Guerrieri, Nestor Girolami
All-Inkl.de Munnich/Honda: Tiago Monteiro, Tassi Attila
Comtoyou Racing/Audi: Tom Coronel, Nathanael Berthon, Gilles Magnus
Zengo Motorsport/Cupra: Mikel Azcona, Bence Boldizs, Gabor Kismarty-Lechner
Team Mulsanne/Alfa Romeo: Jean-Karl Vernay
Vuković Motorsport /Renault: Jack Young

WTCR-kalender 2020

12-13 september: Zolder, België (2 wedstrijden)
24-26 september: Nürburgring Nordschleife, Duitsland (2 wedstrijden)
10-11 oktober:Slovakia Ring, Szlovákia (3 wedstrijden)
17-18 oktober:Hungaroring, Hongarije (3 wedstrijden)
31 oktober-1 nov:Motorland Aragón, Spanje (3 wedstrijden)
14-15 november:Adria Raceway, Italië (3 wedstrijden)
 
 
Foto's: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 4 september 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons