van der Horst

Zolder: Wittmann klopt Rast in spannende kwalificatie

Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann - BMW Team RMG
Marco Wittmann start straks van op de pole voor de eerste DTM-race op Circuit Zolder. De voormalig kampioen (2014 en 2016) zette met zijn Team RMG BMW M4 DTM een 1:21.307 op de tabellen en was daarmee amper 0.042s sneller dan René Rast in de Team Rosberg Audi RS5 DTM. Deze twee heren waren duidelijk een klasse apart gezien de verschillen op de rest van het veld.
  • Prospeed Competition
Pietro Fittipaldi - WRT Team Audi Sport
Pietro Fittipaldi - WRT Team Audi Sport
Bruno Spengler (BMW) klokte de derde chrono (+0.307s) en deelt de tweede startrij met RBM-rijder Sheldon van der Linde (+0.437s). Thuisrijder Robin Frijns (Abt Audi) verloor in laatste instantie nog de vierde plek en gaat straks als vijfde van start. RBM-rijders Eng en Eriksson realiseerden respectievelijk de zevende en negende tijd. Pietro Fittipaldi (P11) en Jonathan Aberdein (P12) vochten onderling een strijd uit voor beste WRT Audi en werden slechts door 0.034s gescheiden. Jake Dennis was de eerste vertegenwoordiger voor Aston Martin met de dertiende chrono (+0.908s).

--- UITSLAG KWALIFICATIE 1 DTM ZOLDER (PDF) ---

Foto's: Marnik Mouchaers & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 18 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons