van der Horst

McLaren onthult oranje-zwarte MCL32 F1-wagen voor Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso

McLaren MCL32
McLaren MCL32
McLaren heeft vanmiddag het doek gehaald van de MCL32, de wagen waarmee Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso het F1 seizoen 2017 aanvatten. De bolide is getooid in een opvallende zwart-oranje livrei, sinds enige jaren reeds de gekende kleurenstelling bij de GT-wagens van McLaren en nu dus ook terug te vinden op de F1-bolide, ongetwijfeld als knipoog naar de wagens van oprichter Bruce McLaren in de jaren '60 van de vorige eeuw.
McLaren MCL32
McLaren MCL32
McLaren nam afgelopen winter afscheid van Ron Dennis en wil breken met het verleden. De naamswijziging waardoor de naam van de wagen niet langer met MP4 begint, alsook de kleurstelling zijn de eerste duidelijke tekenen dat het het team uit Woking menens is. "Het team is zeer gefrustreerd omdat we niet winnen", lichtte McLaren-directeur Zak Brown toe. "2016 was geen goed jaar voor McLaren, maar er werd vooruitgang geboekt. In 2017 willen we opnieuw vooruitgang en als we eenmaal vooraan het veld geraken, zal het moeilijk zijn om ons daar terug weg te slaan. Met Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso hebben we evenwel twee van de beste rijders ter wereld."

Fernando Alonso - Stoffel Vandoorne
Fernando Alonso - Stoffel Vandoorne
Vandoorne toonde zich zeer enthousiast over de uitdaging die hem wacht. "Het is een zeer interessante tijd om deel uit te maken van McLaren als voltijds rijder. Ik ben nu al vier jaar lid van de familie, eerst als junior rijder, daarna als reserverijder en eindelijk krijg ik nu de kans; over twee dagen is het mijn moment om in te stappen. Ik ga proberen Fernando het vuur aan de schenen te leggen, maar de focus ligt op het team terug naar de voorste gelederen te loodsen. Samenwerken en werken met de ingenieurs om dit pakket terug naar de zege te leiden."

McLaren MCL32
McLaren MCL32
"Het is afwachten wat de wintertesten in Barcelona zullen brengen", gaat onze landgenoot verder. "Uit de simulator blijkt dat de wagens sneller zijn dan deze van afgelopen jaar en dat het voor de rijders een uitdaging zal betekenen om ze te besturen, zeker tijdens de warmere races. De bochtensnelheden zijn hoger, maar we zijn voorbereid en kunnen niet wachten om te starten!" klinkt het vastberaden bij de Rumbekenaar.

  

Een overzicht met de datums van de Formule 1 presentaties 2017

20 februari 2017
21 februari 2017
22 februari 2017
23 februari 2017
24 februari 2017
25 februari 2017
26 februari 2017
Foto's: McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op vrijdag 24 februari 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons