van der Horst

24H Le Mans: Audi snelste tijdens testdag - Ligier van Vanthoor crasht zwaar

Michael Shank Racing Ligier JS P2
Michael Shank Racing Ligier JS P2
De dominantie van Porsche bleef in de namiddag nipt niet overeind; het was immers Audi #8 die nog als enige onder de 3:22 dook en zich dus met een marge van bijna een seconde net voor de Porsche's nestelde. De sessie werd een half uur voor het einde stopgezet na een zware crash van Oswaldo Negri Jr., de teamgenoot van Laurens Vanthoor op de Michael Shank Racing Ligier #49. De schade aan de vangrail bleek te groot om nog een herstart van de sessie mogelijk te maken.
Audi R18
Audi R18
Bovenaan de tabellen zagen we dus, buiten de besttijd van Audi #8, weinig verbeteringen ten opzichte van de ochtendsessie in de nochtans droge condities. In LMP2 was eveneens een wissel van de wacht met de besttijd voor de Eurasia Motorsport Oreca #33. De Murphy Prototypes Oreca #48 van ondermeer Marc Goossens ging er ook op vooruit, die auto tikte als 15e aan in LMP2 en als 24e algemeen. De op het einde van de sessie ongelukkig gecrashte Ligier van Vanthoor sloot de dag uiteindelijk af als zevende en 16e algemeen.

Chevrolet Corvette C7.R
Chevrolet Corvette C7.R
Ook in GTE-Pro bleven de Porsche's niet overeind; uiteindelijk werd de tijd van de #91 nog scherper gesteld door de Corvette #63. De zusterauto #64 pakte de derde plaats terwijl de Ford's vooraan nooit meespeelden. De beste van het viertal, de GT #69, werd zesde. Ook in GTE-Am was het Corvette boven dankzij de Larbre Competition #50, die auto ging maar liefst vier Ferrari's vooraf.

--- Uitslag Le Mans Testday 2016 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons