van der Horst

24H Le Mans: ACO geeft complete deelnemerslijst 24H Le Mans vrij

Start 24 Heures du Mans 2017
Start 24 Heures du Mans 2017
De Automobile Club de l'Ouest heeft een volledige deelnemerslijst voor de 24 uren van Le Mans vrijgegeven, waarop nog enkele last-minute aanvullingen en verschuivingen te noteren vallen. Het voornaamste nieuws is de bevestiging van de LMP1-teams die na afloop van de FIA WEC-openingsmanche in Spa nog voor vraagtekens zorgden. Zowel CEFC TRSM Racing (Manor), SMP Racing als DragonSpeed staan namelijk op de lijst. De reservelijst werd inmiddels herleid van zeven naar twee wagens.
Na de gênante vertoning in Spa maakt Manor zich sterk dat twee Ginetta G60-LT-P1 aan de start zullen staan en de nodige fondsen uit China tijdig zullen arriveren. Dean Stoneman heeft intussen al zijn koffers gepakt en wordt in Le Mans vervangen door Ginetta-rijder Michael Simpson op de #5. Ook de drie BR Engineering BR1's staan nog steeds ingeschreven, hoewel er nog altijd vraagtekens staan bij de crashes van de wagens in Spa.

Lees ook: 6H Spa: VIDEO: SMP BR1 gaat vliegen op Raidillon
Lees ook: 6H Spa: Fittipaldi breekt benen bij crash (UPDATE)

In LMP2 vervoegt IMSA-ster Ricky Taylor de Jackie Chan DC Racing Ligier JS P217 #34 (naast Come Ledogar en David Heinemeier-Hansson) en Andrea Pizzitola de G-Drive Racing Oreca 07 #26 van Roman Rusinov en Jean Eric-Vergne. Norman Nato en Harrison Newey vullen de laatste zitjes op de SMP Racing Dallara's. Dries Vanthoor grijpt vooralsnog naast een stuur in GTE-Am en zal zijn titel dus niet kunnen verdedigen. De Amerikanen Spencer Pumpelly en Tim Pappas nemen samen met Patrick Long de Proton Competition Porsche 911 RSR #99 voor hun rekening.

Er staan met Laurens Vanthoor en Maxime Martin slechts twee Belgen aan de start dit jaar. Beide heren komen uit in de GTE-Pro klasse, die ongetwijfeld voor het meeste spektakel zal zorgen met maar liefst 17 wagens en zes constructeurs.

--- Volledige deelnemerslijst 24 Heures du Mans 2018 (pdf) ---

Foto: Racing International Photography

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op donderdag 17 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons