van der Horst

24H Le Mans: Dragonspeed start in Le Mans met LMP1 na zware crash in Spa (+ Video)

DragonSpeed - BR Engineering BR1-Gibson
DragonSpeed - BR Engineering BR1-Gibson
Dragonspeed zal dan toch aan de start verschijnen van de 24 Heures du Mans met de BR01, nadat Pietro Fittipaldi zwaar crashte bij de kwalificaties voor de recent verreden 6 Hours of Spa. Dragonspeed gaf aan eerst de oorzaak te willen weten van de plotse crash, waarbij Fittipaldi beenbreuken opliep. In een video op Twitter geeft teameigenaar Elton Julian aan dat de constructeur het probleem heeft kunnen traceren - en in de toekomst ook kan oplossen.
"Alles wijst op een zeer duidelijk probleem dat kan en zal opgelost worden. Dit geeft ons het vertrouwen dat we een nieuwe wagen kunnen opbouwen en, hopelijk, klaar zullen zijn tegen de testdag van Le Mans", aldus Julian. Het is nu kwestie van een nieuw exemplaar van het BR1-chassis, aangeleverd door Dallara, op te bouwen in de aanloop naar de testdag volgende week... Nog in de video meldt de Amerikaan dat Fittipaldi zeer goed herstelt.

Lees ook: Video: 6H Spa: Fittipaldi breekt benen bij crash (UPDATE)
 
Foto: Vincent Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op vrijdag 25 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons