van der Horst

24H Le Mans: Een overzicht van de timing van de 86e editie

Start 24 Heures du Mans 2017
Start 24 Heures du Mans 2017
De 86e editie van de 24 Heures du Mans wordt dit weekend verreden op het circuit van La Sarthe. De start van de wedstrijd is op zaterdag om 15u, maar daarvoor worden eerst de vrije trainingen en kwalificaties afgewerkt, alsook twee wedstrijden omtrent de Road to Le Mans-serie. Een overzicht van de belangrijkste momenten alsook een handige PDF met het tijdschema.
  • Oeste Kart
Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Traditiegetrouw vindt de eerste actie op de baan al plaats op woensdagnamiddag, als de bolides vanaf 16u bezit nemen van de piste voor een vier uur durende vrije training. Na twee uur pauze is er dan van 22u tot middernacht al de eerste kwalificatie.


Op donderdag is er rond de klok van 17u30 al de eerste wedstrijd van het weekend, de Road to Le Mans-bolides werken een manche af van net geen uur. Daarna is het terug de beurt aan de deelnemers van de etmaalrace, zij krijgen twee kwalificaties van twee uur voorgeschoteld. De eerste start om 19u, de tweede om 22u. Dus rond middernacht kennen we de namen van de polesitters.

Vrijdag is een dag tijdens dewelke de monteurs de laatste hand leggen aan de wagens, terwijl de piloten in de stad verwacht worden voor de rijdersparade. Deze begint rond 17u30 en zal zoals steeds op veel belangstelling kunnen rekenen.

Mathias Lauda, Pedro Lamy en Paul Dalla Lana
Mathias Lauda, Pedro Lamy en Paul Dalla Lana
Het raceweekend zelf begint op zaterdagochtend om 9u met een warm-up over 45 minuten. Voor de start van de wedstrijd om 15u is er nog een tweede manche om de Road to Le Mans-serie. De start daarvan is voorzien om 11u30.

--- Timing 24H Le Mans 2018 (pdf) ---

Lees ook: Wisselende weersomstandigheden voorspeld in Le Mans

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op woensdag 13 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons