van der Horst

24H Le Mans: G-Drive en TDS in beroep tegen uitsluiting

G-Drive Racing - Oreca 07
G-Drive Racing - Oreca 07
Op maandag bereikte ons het bericht dat zowel de winnende LMP2 Oreca van G-Drive Racing als het exemplaar van TDS Racing werden gediskwalificeerd. Beide teams (in feite één en dezelfde ploeg) hadden een extra onderdeel in de benzinerestrictor van de tankinstallatie gemonteerd, maar pleiten nu onschuldig. Ze tekenden dan ook op donderdag beroep aan tegen hun uitsluiting, ze stellen dat ze de reglementen hebben gerespecteerd en teleurgesteld zijn in de beslissing van de stewards. Ze willen dan ook hun argumenten op tafel leggen bij het hof van beroep van de FIA en wensen geen commentaar te geven.
De stewards haalden in hun betoog echter het in diskrediet brengen van de sport aan, wat een algemene regel is waardoor ook de vrijheid van meningsuiting in bepaalde gevallen in het gedrang kan komen. Mogelijkerwijze is dat dus de reden waarom het Franse team zich voorlopig van verdere commentaar onthoudt.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op vrijdag 22 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons