van der Horst

24H Le Mans: Kobayashi: "Kan nog beter als ik me goed kan voorbereiden"

Kamui Kobayashi
Kamui Kobayashi
Vlak nadat de tweede kwalificatiesessie hervat werd reed Kamui Kobayashi met de Toyota TS050 Hybrid #7 een ronde in 3:14.791, wat overeenstemt met een gemiddelde snelheid van 251,882 km/u. Dit is de hoogste gemiddelde snelheid ooit gehaald op de omloop van Le Mans, alle configuraties van het circuit in acht genomen. Zijn rondetijd is tevens de derde snelste ooit en ligt een heel stuk lager dan de 3:16.887 (249,2 km/u gemiddeld) die Neel Jani in 2015 liet optekenen, toen het absolute ronderecord op de huidige omloop.
  • LTF
"Het was een goede ronde en ook de wagen was goed. Ik had geen verkeer en dat leverde een goede rondetijd op, een betere dan ik verwacht had. Het was een briljante prestatie, maar helaas was mijn ronde niet perfect. We kregen verkeer na één ronde, niet de beste situatie met nieuwe banden. Ik denk dat het nog beter kan als ik me goed kan voorbereiden", aldus Kobayashi.

Lees ook: Kobayashi bezorgt Toyota besttijd met nieuw ronderecord in tweede kwalificatie
Lees ook: Video: De recordronde van Kamui Kobayashi

"We mikten op een 3:15, maar eindigden op een 3:14", vertelde Rob Leupen. "We zien wel wat er later gebeurt. De #8 en #9 willen hun tijd nog verbeteren en ook de #7 zal nogmaals op de piste verschijnen, zij het niet om de chrono te verbeteren. Het circuit ligt er goed bij, dus we moeten er van profiteren om daaraan te wennen. Het is een goede oefening voor de race."

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op donderdag 15 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons