van der Horst

24H Le Mans: Nieuwssprokkels van de Belgen op donderdag

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
De donderdagen in Le Mans beginnen altijd rustig met enkele kwalificaties en wedstrijden van het voorprogramma, alvorens de deelnemers aan de etmaalrace in de vooravond bezit nemen van de piste. De coureurs komen dan ook ontspannen aan rond het middaguur, een goed moment om ons oor te luisteren te leggen.
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Maxime Martin komt al een stuk gemotiveerder toe in de paddock na de tegenslagen van gisteren. "We hebben een duidelijk plan opgesteld van verschillende setups die we straks gaan uitproberen. Maar toch, het verschil met de top in GTE Pro is vijf seconden en ook nog altijd drie met de rest. De ACO zal dit hopelijk goed gezien hebben en we hopen natuurlijk op een nieuwe verandering in de Balance of Performance."

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor's Porsche met de roze retro livery klokte gisteren de tweede tijd, achter de zuster-wagen in de Rothmans-kleuren. "De tweede tijd is zeker niet slecht maar de kwalificaties zijn meer een egovergelijking tussen de piloten en de auto's. Het is anderzijds wel makkelijker om vooraan te staan tijdens het begin van de wedstrijd. We gaan ons straks concentreren op de koers en dus op long-run's, want dat is wel het tegenovergestelde van wat we gisteren deden. Het is moeilijk de verhoudingen tussen de GTE Pro-wagens te vergelijken maar gisteren zag het er toch al goed uit toen we even wat korte long-run's probeerden. Ik verwacht dat vanavond de tijden wel wat zullen verbeteren als het niet regent, er is immers de hele tijd activiteit geweest op de baan. Maar de kwalificatie is niet het belangrijkste van een etmaalrace." 

De Ferrari van Soenen/Vervisch in de Road to Le Mans-serie
De Ferrari van Soenen/Vervisch in de Road to Le Mans-serie
Ook Frédéric Vervisch is in Le Mans aanwezig, hij rijdt mee op de Ferrari van Louis-Philippe Soenen in de Road to Le Mans-serie. "Bij Audi was men akkoord dat ik hier meedoe, het is mijn eerste keer in Le Mans en die ervaring is mooi meegenomen. Niet dat Audi plannen heeft in die richting hoor. Op vrijdag moet ik wel even over en weer naar Monteblanco in Spanje voor een testsessie, ze hebben het zo gepland dat ik hier niets moet missen. De wagen is trouwens degene waarmee Louis-Philippe de Blancpain GT Sports Club afwerkt. We hebben wel niet de laatste nieuwe aerokit erop zitten, die andere teams wel hebben, maar we gaan er gewoon het beste van maken" aldus de Harelbekenaar.

Bart Mampaey - BMW Team RBM
Bart Mampaey - BMW Team RBM
In de paddock liepen we ook Bart Mampaey tegen het lijf. De teamchef van RBM uit Mechelen kwam op uitnodiging van BMW een kijkje nemen. "Ik ben hier maar alleen vandaag en zelfs niet de ganse avond, rond 19u reis ik alweer terug naar huis. Ik wou wel van de gelegenheid gebruik maken om bij BMW achter de schermen eens te komen kijken."

Foto's: Racing International Photography & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 14 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons