van der Horst

24H Le Mans: Maxime Martin: "Iedereen is sneller behalve wij"

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
De testdag van anderhalve week geleden verliep voor de beide Aston Martin's erg slecht. Noch de wagen van Maxime Martin, Jonathan Adam en Alex Lynn noch de zuster-Vantage waren vooruit te branden en strandden op vijf seconden van de besttijd in GTE Pro. Daarop kregen de Britse wagens een Balance of Performance-aanpassing in hun voordeel maar na de eerste kwalificatie was het verschil.... vijf seconden.
  • VR Racing
Maxime Martin
Maxime Martin
"Wij reden vandaag de tijden die we op het oog hadden, maar de rest ging gewoon een pak sneller", aldus een teleurgestelde Maxime Martin. "De meeste wagens gingen drie seconden sneller dan vorig jaar, en dat met dezelfde BoP! Ik snap het niet. We zijn wel snel in de Porsche Curves, dus qua grip is alles in orde, maar we missen gewoon topsnelheid. Dat is het grootste probleem maar daarnaast zijn er nog dingen die we moeten zien op te lossen, het is allemaal nogal gecompliceerd. Morgen (donderdag) is een nieuwe dag en krijgen we nog een kans. Sommige teams zeggen dat het zou gaan regenen, maar wij denken van niet."

Foto's: Racing International Photography & Arne Simons

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 14 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • AG Metals

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons