van der Horst

24H Le Mans: Reacties bij Toyota-rijders Alonso, Buemi en Nakajima na de eerste zege

Finish 24 Heures du Mans 2018
Finish 24 Heures du Mans 2018
Toyota heeft eindelijk haar eerste overwinning in de 24 uren van Le Mans beet en is meteen in geslaagd om twee wagens probleemloos naar de finish te brengen. Ook voor Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Fernando Alonso was het de eerste zege in La Sarthe, eentje die ze in eerste instantie op pure snelheid afdwongen van de zusterwagen #7 en vervolgens werd veiliggesteld door een dubbele stop-and-go. In de laatste minuten spookte vooral het doemscenario van 2016 door het hoofd van het team en rijders, waarbij de wagen op een ronde van het einde nog stilviel. De opluchting was dan ook groot, zo blijkt uit de reacties van de winnaars die Autosport.be optekende.
Fernando Alonso: "Wat een geweldig gevoel. Ik ben nog steeds een beetje in shock, zo veel stress naar het einde toe. Voor ons was het een heel spannende race met de twee Toyota's steeds binnen een minuut voor het merendeel van de race. Ik raakte snel gewoon aan het verkeer en heb sommige ronden ook wat geluk gehad om de tragere wagens op de juiste plekken op mijn pad te kruisen. De koudere temperaturen 's nacht sluiten precies beter aan bij mijn rijstijl, dat was zeker een van de belangrijkste stints."

Sébastien Buemi: "Dit is zonder twijfel de grootste overwinning in mijn carrière. Ik kan het nog steeds niet goed vatten. Toen ik Kazuki in de laatste ronden volgde moest ik steeds terugdenken aan het drama van 2016. De opluchting was dan ook groot toen we de meet haalden. Ik kreeg een stop-and-go voor het niet respecteren van een slow zone en toen lagen we plots ruim twee minuten achter op de zusterwagen. Maar toen ik wakker was het verschil nog maar 40 seconden. Onze wagen had op het einde misschien een iets beter balans, maar het was steeds zeer close.

Kazuki Nakajima: "Ik ben sprakeloos. Toyota heeft ons een hele sterke wagen gegeven en we zijn er eindelijk in geslaagd om de race te finishen zonder enig probleem, met beide wagens. Ik ben blij dat ik de auto over de meet mocht brengen, want gewoon maar toekijken is veel te stresserend. Natuurlijk moest ik terugdenken aan 2016, maar we waren heel gefocust op ons doel."

Lees ook: 24H Le Mans: Eerste zege voor Toyota, Fernando Alonso en Laurens Vanthoor

Foto's: RIPDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op maandag 18 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons