van der Horst

24h Nürburgring: Een blik op de deelnemerslijst en de Belgen

Start 24h Nürburgring 2018
Start 24h Nürburgring 2018
Over een kleine maand, tijdens het weekend van 22 en 23 juni, vindt opnieuw de etmaalrace door de Groene Hel plaats, de 24 Uur van de Nürburgring. Het is geen geheim dat heel wat Duitse constructeurs staan te trappelen om Porsche als overwinnaar van de vorige editie op te volgen. Zo schreven, buiten de constructeur uit Stuttgart zelf, ook BMW, Mercedes en Audi GT3-bolides in, veelal bemand door fabriekspiloten. Zij krijgen in de SP9-klasse onder meer het gezelschap van Lamborghini, Lexus, Nissan en Ferrari. Een voorlopige deelnemerslijst kwam deze week uit, met momenteel zo'n 160 teams verspreid over de verschillende klasses.
Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Aan Belgische zijde maakten we deze week al bekend dat Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor de Phoenix Racing Audi #4 zullen delen met Frank Stippler en Pierre Kaffer. Het merk met de vier ringen behoort elk jaar tot de zegekandidaten, maar ook de huidige winnaar Porsche is er opnieuw bij met Manthey Racing. Zo zien we Laurens Vanthoor, die vorig jaar nog de pole pakte, op de startnummer 911 samen met Earl Bamber, Michael Christensen en Kevin Estre. Markus Palttala is dan weer ingeschreven op de Getspeed Mercedes AMG GT3 #17.

Auto-Moto-Club Sankt Vith - Toyota GT86
Auto-Moto-Club Sankt Vith - Toyota GT86
Ook in de andere klasses zien we traditiegetrouw Belgische inbreng. De Toyota GT86 Cup van AMC Sankt Vith (#123) is er opnieuw bij in SP3 met Olivier Muytjens, 'Brody' en Jacques Derenne. Ook Herwig Daenens komt met de Japanse constructeur aan de start: hij is ingeschreven op een GT86 (#86 - SP3) en een GR Supra (#90 - SP8T). Nico Verdonck zal een Hyundai Veloster bemannen. De nummer 171 komt uit in de TCR-klasse. Dan zijn er nog VLN-regulars Gregory Eyckmans en Pieter Denys op een BMW 325i (#147 - V4) en tot slot Denis Dupont die met een Porsche Cayman GT4 (#420 - AT) aan de start staat.

--- Voorlopige deelnemerslijst 24h Nürburgring 2019 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op woensdag 29 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons