van der Horst

24H Spa: Van der Horst Motorsport niet in Francorchamps

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Gerard Van der Horst liet de redactie van Autosport.be weten dat hij komend weekend noodgedwongen forfait geeft voor de zevende en achtste race van de Lamborghini Super Trofeo Europe. Reden is dat de Nederlander nog niet volledig is hersteld van de zware aanrijding met de WRT Audi R8 LMS GT3 van Dries Vanthoor tijdens een vrije training in Barcelona.
De Van der Horst Lamborghini (rechts) start van op de eerste startlijn
De Van der Horst Lamborghini (rechts) start van op de eerste startlijn
De meervoudige Europees kampioen en ex wereldkampioen binnen de Lamborghini Cup ging tijdens een vrije training, gecombineerd met GT3-wagens hard frontaal in de muur. De WRT Audi haakte toen bij een inhaalmanoeuvre in de Lamborghini en beide wagens werden tot schroot herleid. Ook Van der Horst kwam niet ongeschonden uit de crash waarbij vooral zijn onderrug zwaar werd belast.

Het is niet het seizoen voor Van der Horst Motorsport. Ondanks grote plannen in diverse kampioenschappen moest het Nederlandse team door de corona perikelen het roer omgooien en zich alleen toespitsen op de Lamborghini Super Trofeo Europe. Maar ditmaal wel samen met de Italiaanse volbloed Loris Spinelli en voor het eerst in een volledig seizoen in Pro Am. Na een onterechte straf voor Spinelli op de Nürburgring - winst in ProAm en derde algemeen - en de zware sortie in Barcelona moet het team nu ook forfait geven in Spa-Francorchamps, zowat het thuiscircuit voor Gerard Van der Horst. Het kampioenschap is uiteraard om zeep en het is nog maar de vraag of het duo Van der Horst / Spinelli alsnog aan de start zal komen tijdens de slotmanche half november op Paul Ricard.

Foto's: Van der Horst MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 20 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons