van der Horst

24H Zolder: Avelon Formula maakt rijders bekend

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
De kogel is door de kerk, Avelon Formula heeft zijn bezetting voor de beide Wolf GB08 die deelnemen aan de 24 Hours of Zolder wereldkundig gemaakt. Meteen is duidelijk dat de Italiaanse formatie niet onklopbaar zal zijn tijdens de loodzware Limburgse etmaalrace. Uiteindelijk zal de bezetting over beide bolides bestaan uit een mix van Italiaans-Belgisch-Singaporees talent, met quasi allemaal gekende namen welke ervaring hebben met de Italiaanse proto.
Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Ivan Bellarosa won eerder dit jaar met sprekend gemakt de twee proloogwedstrijden van de Belcar Trophy. In mei domineerde de Italiaan het New Race Festival door zowel tijdens de training, kwalificatie als de race de snelste te zijn, waarbij het enige discussiepunt de bizarre aanrijding met Bert Redant was; een race-incident waarbij Bellarosa geen schuld trof zo oordeelde de koersdirectie op zondagochtend. Zelfde verhaallijn in de Syntix Superprix powered by Pirellli; Bellarosa ongenaakbaar. Nodeloos te vermelden dus dat de verwachtingen voor de 24 Hours of Zolder hooggespannen zijn, al zijn er twee grote verschillen ten opzichte van de proloogwedstrijden...

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Waar de proloogwedstrijden verreden werden over drie uur, is de 24 Hours of Zolder the real deal; een loodzware etmaalrace over vierentwintig uren. De Wolf GB08 bewees eerder bloedsnel te zijn en was vorig jaar tot in de eindfase aan het kampen voor de zege, weliswaar met een andere bezetting. Dat brengt ons naadloos bij punt 2: waar Ivan Bellarosa overduidelijk over bakken talent beschikt, zal hij in de 24 Hours of Zolder moeten samenwerken met teamgenoten op de Wolf GB08 #45. Die teamgenoten, Guglielmo Belotti, Christophe Geoffroy en Sean Hudspeth zijn helaas niet begadigd met eenzelfde talent; laatstgenoemde crashte zijn Wolf zelfs nog in de openingswedstrijd dit jaar bij een iets te enthousiast inhaalmanouevre. Mogelijkerwijze een gebrek aan ervaring of tracktime en elementen waarin Bellarosa daarentegen uitblinkt te Circuit Zolder. Het zijn evenwel zaken die een topteam kan missen als kiespijn; komt de grootste uitdaging dus van binnen eigen rangen?

Team Shadow - Wolf GB08
Team Shadow - Wolf GB08
Avelon Formula heeft echter nog een troef en plaatst een tweede ijzer in het vuur, net als vorig jaar. De bolide #46 zal de sporen krijgen van de broertjes Stefano en Nicola De Val, Kurt Thiers en de Italiaan Fabio Emanuele. Eerstgenoemde tandem is eveneens bloedsnel en Kurt Thiers beschikt als tweemalig winnaar over een karrevracht aan ervaring in Zolder. Op vlak van intrinsieke snelheid van de bemanning, kan deze bolide wel eens zeer verrassend uit de hoek komen wat ons betreft!

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 19 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons