van der Horst

40 wagens ingeschreven voor de Roar before the Rolex 24

Rolex 24 at Daytona
Rolex 24 at Daytona
Naar jaarlijkse gewoonte opent de Roar before the Rolex 24 het Amerikaanse raceseizoen, de verplichte testdagen voor de Rolex 24 at Daytona. Tussen 3 en 5 januari zullen 40 wagens, onderverdeeld in vier verschillende klassen, hun eerste meters afleggen in 2020. Gezien verschillende teams nog werken aan hun line-up's, is het nog wachten op een volledige deelnemerslijst, maar de stad in Florida mag zich aan een mooie verzameling wagens verwachten.
  • St. Paul
Mazda Team Joest - Mazda DPi
Mazda Team Joest - Mazda DPi
Bij de DPi's, de hoofdklasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, zullen met Cadillac, Acura en Mazda drie constructeurs en acht wagens present tekenen. De grootste afwezige zal Nissan zijn, nadat CORE Autosport de stekker uit het programma trok vorig seizoen. Ook zal het de voorlaatste wedstrijd van Team Joest zijn met de Mazda. De constructeur besloot om het contract met het team - dat in het verleden met Audi zo succesvol was in le Mans - niet te verlengen en is het af te wachten wie de stok zal overnemen. Daarnaast zien we ook een lichte revival in de LMP2-klasse. Nadat vorig seizoen de LMP2-machinerie haar eigen klasse kreeg, tekenden er in 2019 in Daytona maar vier wagens present en zagen we tijdens het seizoen dat aantal afzwakken naar twee. Dit seizoen zullen op zijn minst zeven wagens starten.

WRT Speedstar Audi Sport - Audi R8 LMS
WRT Speedstar Audi Sport - Audi R8 LMS
In de GTLM zal de nieuwe Corvette C8.R zijn eerste publieke meters maken en zal ook kampioen Laurens Vanthoor present tekenen voor het nieuwe seizoen. In de top GT-klasse worden er 7 bolides verwacht. Met het afsluiten van het Ford GT-programma, ziet men bij Chip Ganassi Racing ook een einde komen aan een 16 jaar lange reeks van deelnames aan de klassieker. In de GTD-klasse zullen maar liefst negen verschillende constructeurs - en 18 wagens - present tekenen begin januari. Aan Belgische zijde zal WRT in samenwerking met Speedstar aanwezig zijn. Opvallendste afwezige is Montaplast by Land Motorsport, dat bij de laatste editie voor de tweede opeenvolgende keer werd bestraft, waardoor WRT en Fred Vervisch de bronzen plak erfden.

Foto's: Rolex 24 Hours - Mazda Motorsports - Audi Sport



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons