van der Horst

Silverstone 500: 48 deelnemers ingeschreven – Avon GT4 Trophy van start

Trackspeed - Porsche 997 GT3R
Trackspeed - Porsche 997 GT3R
Na enkele mager jaren is het Britse GT kampioenschap dit jaar aan een heropleving begonnen. De twee eerste manches kenden al een kwalitatief en kwantitatief hoogstaand deelnemersveld, maar voor de race van dit weekend dienden zich niet minder dan 48 wagens aan. Het betreft ditmaal een endurancerace van drie uren, een identiek formaat als voor de Blancpain Endurance Series races. Onder de deelnemers vinden wij niemand minder dan ProSpeed Compétition terug dat nogmaals zijn twee Amerikaanse huurlingen inzet. Ook dient genoteerd dat deze race meetelt voor het vernieuwde Europese GT4 kampioenschap, waarvoor er enkele extra GT4 wagens van op het continent afgezakt zijn.
Nadat de GT4 Cup verleden jaar niet plaatsvond ziet dit jaar een vernieuwde versie onder de naam Avon GT4 Trophy het levenslicht. Om magere startvelden te vermijden worden alle races tezamen met andere kampioenschappen verreden en dus voor de eerste manche tezamen met het Britse GT. Er staan dan ditmaal ook 13 GT4’s aan de start met onder meer uit Nederland het Ekris team met twee BMW M3’s en het Las Moras team met twee Camaro’s. Zij zullen het moeten opnemen tegen voornamelijk Britse equipes voor het grootste deel uitgerust met Ginetta’s.

Bij de GT3’s zijn alle gekende teams zoals AF Corse, Fortec, Barwell, Unites Autosports, Ecurie Ecosse of Vita4One Italy aanwezig, maar het is nog maar de vraag wie Trackspeed van de overwinning gaat houden. Het Porsche team dat drie wagens inzet heeft het seizoen tot nu toe gedomineerd en daarbij alle wedstrijden gewonnen. Ook ProSpeed Compétition is uitzonderlijk aanwezig en zet één van zijn Porsche 997 GT3-R voor de Amerikanen Charles Putman en Charles Espenlaub, die na een deelname aan de BES en het ADAC GT aan hun derde kampioenschap toe zijn dit jaar. De race is voor het team tevens een goede voorbereiding voor de BES race die een week later op hetzelfde circuit plaats vindt.

Foto: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op donderdag 23 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons