van der Horst

4H Spa: 38 wagens aan de start

Start 2018 ELMS 4 Hours of Spa
Start 2018 ELMS 4 Hours of Spa
Dit weekend gaat de voorlaatste manche van de European Le Mans Series door in Spa. Met 38 wagens verdeeld over de drie klassen kan men op een mooi startveld rekenen. Daarnaast zal zaterdag de Michelin Le Mans Cup al een mooi voorsmaakje geven, waarbij er ook 29 wagens de strijd met elkaar zullen aangaan in een race over 2 uren. Van Belgische zijde zijn er twee piloten terug te vinden, één in ieder kampioenschap: Sam Dejonghe en Eric de Doncker
G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
Dit jaar is de LMP2 - tevens de hoofdklasse van het ELMS - het best bevolkt met maar liefst 17 ingeschreven wagens. Daar zal het voornamelijk uitkijken zijn naar het duel tussen de G-Drive Racing Aurus van Roman Rusinov, Job van Uitert en Jean-Éric Vergne en de IDEC Sport Oreca van Paul-Loup Chatin, Paul Lafargue en Memo Rojas. Tussen beide teams is er namelijk maar een verschil van 9 punten in de tussenstand en met nog 2 manches te gaan is elk punt belangrijk. Dit weekend krijgen we ook het debuut van Sam Dejonghe in deze klasse, hij heeft bij zijn team Inter Europol Competition, voor de laatste twee manches een upgrade gekregen van LMP3 naar LMP2.

Inter Europol Competition - Ligier JS P3 Nissan
Inter Europol Competition - Ligier JS P3 Nissan
Ook in LMP3 - met 14 wagens aan de start - liggen de verschillen dicht bij elkaar tussen de Inter Europol Competition wagen van Martin Hippe en Nigel Moore en Eurointernational bolide van het duo Jens Petersen/Mikkel Jensen met slechts 7 punten verschil. Bij de GTE's - 7 wagens sterk - kunnen we dit weekend misschien de eerste kampioen kronen. Daar heeft de Luzich Racing Ferrari al 21 punten voorsprong en met nog 52 punten in het verschiet, zal het afhangen van wat zijn dichtste tegenstanders kunnen inbrengen.

DKR Engineering - Norma M30
DKR Engineering - Norma M30
In de Michelin Le Mans Cup is er ook kans dat men bij de LMP3's al een nieuwe kampioen kroont, al is het team niet onbekend met deze uitslag. DKR Engineering is namelijk op weg voor het derde jaar op rij de titel in de wacht te slepen, ditmaal dankzij Laurents Hörr en François Kirmann. In de GT3-klasse zal het nog af te wachten zijn gezien de Luzich Racing Ferrari maar 7 punten voorsprong heeft op zijn eerste achtervolgers.

De race van de Michelin Le Mans Cup gaat op zaterdag door vanaf 15:55 uur, terwijl de ELMS zondag vanaf 12:30 uur op gang wordt getrokken. Wie dit weekend niet tot in Spa geraakt, niet getreurd. Zowel de kwalificaties als de races van beide series worden live uitgezonden op hun kanaal op YouTube.

--- DEELNEMERSLIJST 4 HOURS OF SPA 2019 ---

Foto's: Racing International Photography - Thomas Smets - European Le Mans Series - Michelin Le Mans CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in European Le Mans Series op woensdag 18 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons