van der Horst

4H Spa: GreenGT LM PH2G krijgt zijn debuut

GreenGT LM PH2G
GreenGT LM PH2G
Vorig jaar zakten ACO-president Pierre Fillion en ELMS-directeur Gérard Neveu af naar Spa om hun nieuwe project dat de codenaam "Mission 24H" kreeg voor te stellen. Daar kreeg het publiek voor het eerst de GreenGT LM PH2G te zien, een wagen met een chassis van een ADESS LMP3 maar met een aandrijving puur op waterstof. Nu, één jaar later, krijgt de wagen ook voor het eerst de kans om mee te rijden tussen de racewagens, hetzij alleen bij de vrije trainingen op vrijdag.
GreenGT LM PH2G
GreenGT LM PH2G
Origineel was gepland dat de GreenGT LM PH2G ook degelijk zou deelnemen aan de race van de Michelin Le Mans Cup onder de banner van H24 Racing Norman Nato, met als piloten Norman Nato en testpiloot Olivier Lombard, maar uiteindelijk werd toch beslist om het alleen op de vrije trainingen te houden op vrijdag. Al krijgt het publiek wel een primeur: de wagen zal namelijk ook tanken aan de eerste waterstofpomp installatie, die speciaal ontworpen werd door Total voor gebruik tijdens races. Hiermee zet ACO en GreenGT, de maker van de wagen, hun volgende stap richting een deelname aan de 24 Uren van Le Mans.

Foto's: Mission 24HSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op donderdag 12 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons