van der Horst

50 Jaar Circuit Zolder: Hattrick voor Porsche Groep Zuid in feestweekend op Circuit Zolder

Max van Splunteren/Christiaan Frankenhout - Porsche Groep Zuid
Max van Splunteren/Christiaan Frankenhout - Porsche Groep Zuid
Porsche Groep Zuid beleefde een quasi perfect weekend op Circuit Zolder met drie zeges op drie wedstrijden. Het zag er even hachelijk uit, toen met nog vijftien minuten op de klok de top drie een stop & go penalty kreeg, maar met een voorsprong van meer dan een minuut, kwam de zege eigenlijk nooit in gevaar. Het duo Langeberg/Rivas profiteerde optimaal van de tijdstraf bij de provisoire top 3 en bezorgde na de problemen van eerder vandaag (aanrijding) Speedlover een prachtige tweede plaats, voor de NGT Racing Porsche van Heemskerk/Hodenius.
Speedlover - Porsche 997 GT3 Cup
Speedlover - Porsche 997 GT3 Cup
Christiaan Frankenhout knoopte terug aan bij het succes uit de eerste meeting van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en scoorde met teamgenoot Max Van Splunteren een schitterende drie op drie tijdens de allereerste PGCCB-meeting op Vlaams asfalt. Voor de DVB Racing Porsche van Abbott/Van Hooydonck werd het een weekend om snel te vergeten, want na problemen met de gaskabel gisteren, moest Jeffrey Van Hooydonck ook tijdens de endurance wedstrijd de Porsche aan de kant parkeren. Tom Langeberg en Carlos Rivas finishten als tweede, na de eerder vernoemde stop and go penalty voor Frankenhout/Van Splunteren, Heemskerk/Hodenius en Longin/Beliën. Het ganse virtuele podium werd bedacht met die tijdstraf nadat ze tijdens de pitstop niet lang genoeg stilstonden voor de box, niet de eerste inbreuk tijdens deze wedstrijd overigens, want in het begin van de 50 minuten durende wedstrijd kreeg het ganse veld een verwittiging voor het afsnijden van de bochten.

Update 22:30

De uitslag staat onder voorbehoud vanwege een mogelijke fout bij de tijdsopname.

Foto's: Martijn Wouters



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 30 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 50 Jaar Circuit Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons