van der Horst

Aston Martin Valkyrie AMR Pro: 400km/h en 3,5 G

Aston Martin Valkyrie AMR Pro
Aston Martin Valkyrie AMR Pro
Red Bull Racing en Aston Martin hebben vandaag de plannen voor wat de Aston Martin Valkyrie AMR Pro moet worden voorgesteld. De Aston Martin Valkyrie AMR Pro is de variant van de vorig jaar aangekondigde Aston Martin Valkyrie waaraan onder meer F1-goeroe Adrian Newey tekende, welke niet is toegelaten op de weg. Vrij dus van onderdelen die de performantie beperken en voorzien van extra bodywerk om downforce te maximaliseren en... beperkt tot 25 exemplaren, allemaal reeds verkocht - vanzelfsprekend.
Wat is er anders ten opzichte van de "normale" Valkyrie? Andere achtervleugel en splitter, een aangepaste atmosferische 6.5 liter Cosworth V12 die meer koppel en pk's uit een litertje benzine haalt en een geherprogrammeerd energierecuperatiesysteem. De wagen krijgt ook kleinere velgen, 18 duims, en keramische remmen welke de bolide moeten kunnen stoppen in geen tijd - daarbij 3,5G aan krachten opwekkend.

Update 7 maart 2018

Lees ook: Aston Martin Valkyrie AMR Pro is extreme hypercar

Vanzelfsprekend werden ook alle overbodige elementen uit de wagen gezwierd, voor een lager basisgewicht. Geen ontwasemingsmechanisme op de ruiten of infotainment, wel vensters uit polycarbonaat, een aangepast chassis en gewijzigde ophanging en kuipzetels. Ook anders: de uitlaat. "Geen behoefte om die ongelooflijke V12 te muilkorven", aldus Red Bull. De topsnelheid moet boven de 400km/h komen te liggen overigens, maar het meest indrukwekkende volgens zijn ontwerpers: simulaties laten blijken dat de rij-eigenschappen van de wagen deze van F1 en LMP1-wagens moeten benaderen... Marketing-onzin? Testen zeggen wij!

Foto: Red Bull Content Pool



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op donderdag 16 november 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons