van der Horst

Belcar eRacing Series: Reacties na de race

Team MRS - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Team MRS - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
De eerste virtuele race van het Belcar Endurance Championship kan een succes genoemd worden, met meer dan vijftig teams op de startgrid van een online circuit van Zolder voor een eerste oefengalop. Na afloop van die confrontatie van 125 minuten waren dit enkele van de reacties uit de virtuele paddock.

Radicals Online Belgium - Radical SR8
Radicals Online Belgium - Radical SR8
Fabrice Cornelis (Radicals Online Belgium, winnaar algemeen en Belcar 1): "De race verliep super! We hebben niet één keer contact gehad met een andere wagen en gewoon onze eigen race gereden. Ik wist dat ik in de openingsfase moest doorduwen om een kloof te slaan en daarna gewoon langzaam verder wegrijden van de tegenstanders. Al was dat bij momenten met een bang hart. Met ongeveer vijftig wagens op de baan weet je dat er geen enkele ronde zonder verkeer zal zijn. Het kwam erop aan om daar correct mee om te gaan en vooruit te kijken en te anticiperen op een eventuele crash voor ons."

PRO ASSIST SIM-RACING - Porsche 911 GT3 Cup
PRO ASSIST SIM-RACING - Porsche 911 GT3 Cup
Glenn van Parijs (Pro Assist Sim-Racing, 20ste algemeen, 10de Belcar 2): "In de openingsronde werd onze auto al in de Bianchi-bocht het slachtoffer van een incident waarbij meerdere deelnemers betrokken waren. Enkele minuten gingen verloren om de auto virtueel terug te takelen en te herstellen. Onze ambitie was vervolgens dan ook om de race uit te rijden en plezier te hebben. We merkten dat mensen zonder voldoende oefening vaker betrokken waren in incidenten, maar die ervaring komt er wel in de loop der tijd. Het belangrijkste was om opnieuw in de Belcar te kunnen racen. Het podium was misschien wel mogelijk geweest, maar dat zullen we ontdekken tijdens een volgende online race. Tot slot wil ik de Belcar-organisatie en Simracersworld bedanken voor dit prachtige initiatief en om het inschrijvingsgeld te schenken aan een goed doel. Schitterend!"

Traxxis - Radical SR8
Traxxis - Radical SR8
Cédric Wauters (Traxxis, 5de algemeen en in Belcar 1): "Aangezien het echte seizoen nog niet meteen van start zal gaan, wou ik hier serieus op inzetten. Met een teamgenoot als Jorn Van den Acker (goede vriend en teamgenoot in de karting), was het podium zeker de ambitie. Ondanks technische problemen met de internetverbinding die ons in de beginfase teruggeslagen hebben naar de veertiende plek, leken we vrij comfortabel naar de zilveren medaille te rijden... In de laatste ronde kregen we echter een straf omdat we schade, opgelopen op zes minuten van het einde toen twee wagens voor ons in elkaar haakten, niet hadden hersteld. Een zure straf, zeker na onze sterke inhaalrace. Meespelen voor de zege zal in de toekomst niet eenvoudig zijn, want Fabrice (Cornelis, n.v.d.r.) en Thomas (Stockmans, n.v.d.r.) zijn doorwinterde simraces. Tot slot wil ik zeggen dat dit een geslaagde première was en dat we bovendien gemerkt hebben dat ervaring uit het echte leven het verschil kan maken wanneer verschillende klasses het circuit met elkaar delen. Hopelijk komt er snel een vervolg."

No Fear Racing - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
No Fear Racing - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Maik Barten (No Fear Racing, 22ste algemeen, winnaar Belcar 4): "Na een goede start reden we op een derde plaats. In een gevecht met Heli-ABK Racing kregen we een tik waardoor we op achterstand kwamen. Daardoor moesten we noodgedwongen een vroege pitstop maken om de schade te laten repareren. Bijgevolg moesten we alles uit de kast halen om de verloren tijd goed te maken. In het laatste halfuur konden we de leiding overnemen van Skylimit Racing Team en vervolgens was het nagelbijten tot aan de finish. Door het grote deelnemersveld was het erg belangrijk om goed om te gaan met snellere en langzamere auto's. In de GT4-klasse heb je daarom geen seconde rust. Dat is net zo mooi aan de Belcar-races: verschillende auto's en altijd competitie. Tot slot wil ik de organisatie danken voor de organisatie van deze race, het was geweldig!"

FAST & FUN - Global Mazda MX-5 Cup
FAST & FUN - Global Mazda MX-5 Cup
Kurt Vanhoenacker (Fast & Fun, 44ste algemeen, 3de Belcar 6): "Onze start verliep omwille van een crash wat chaotisch en daarom ontstond er meteen een groot verschil met de eerste en tweede plek. Het was echter geen sprintrace en dus hielden we het hoofd koel. Ons doel was vooral om uit de problemen te blijven met wagens uit andere klasses. Maarten (Kerfs, n.v.d.r.) bleef dan ook zo dicht mogelijk bij zijn voorligger zonder schade op te lopen. Ik nam het stuur over en reed zo goed als de hele stint op de tweede plek. Tomas (Lambrecht, n.v.d.r.) kwam jammer genoeg in aanraking met een Radical, met een extra pitstop tot gevolg. We willen zeker terugkomen naar het virtuele Belcar-kampioenschap, maar dan misschien wel in een hogere klasse."

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Ewold Van der MaerenDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op maandag 27 april 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons