van der Horst

Hockenheim: Verheyen/Gepts en Derdaele/Saelens triomferen

GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
Brent Verheyen en Ian Gepts hebben de Belcar-manche op de Hockenheimring gewonnen. Het GHK Racing by T2-duo reed een uitermate constante strijd en klopte in hun Norma M20FC uiteindelijk polesitters Russell Racing (Van Hooydonk/Day/H. Thiers). GT-puntenleiders Dylan Derdaele en Nicolas Saelens pakten in hun Belgium Racing Porsche een twee op twee, terwijl de QSR Racing Audi (Jurgen Van Den Broeck/Uylenbroeck/Sokolovskiy) als enige deelnemer in toerisme de meet haalde en dus ook won.
Collectief de sterkste, zo kunnen we Brent Verheyen en Ian Gepts omschrijven bij de Belcar-manche over 180 minuten op de Zuid-Duitse Hockenheimring. Nochtans was het Jeffrey Van Hooydonk die vanaf pole een knappe voorsprong uitbouwde op Gepts. De normtijd (1:39) voorkwam evenwel dat de Antwerpenaar in de intrinsiek snellere turbo-Norma echt ver uitliep. Toen Hans Thiers bovendien na de eerste rijderswisssel het stuur overnam van Van Hooydonk, moest hij consequent een vijftal seconden per ronde toegeven en bleek de rode Norma al snel een prooi voor de GHK by T2-bolide.

Eens de kloof geslagen, werkten Verheyen en vervolgens opnieuw Gepts een verstandige race af. Alon Day, die overnam van Hans Thiers, hield het tempo hoog, maar kon niet meer in de buurt komen van leiders Verheyen/Gepts, zeker nadat hij een extra keer de pitstraat in dook. Op een kwartier van het einde was er plots even paniek in de T2-box toen Verheyen onverwacht de pitstraat inreed wegens een onterechte low fuel-melding. De Limburger gaf het stuur door aan teamgenoot Gepts, die zijn weg kon verderzetten en won. Na zijn derde plaats bij de seizoensopener in Zolder, mocht Verheyen daarmee voor het eerst de grootste beker in ontvangst nemen. Met deze prestatie bevestigen beide heren bovendien hun titelambities en hoewel de atmosferisch aangedreven Norma M20 FC niet de absoluut snelste wagen van het pak is, bleek hij de voorbije jaren wel de meest betrouwbare te zijn.

De McDonald's Racing Norma M20 FC van Koen De Wit, Frédéric Vervisch en Angélique Detavernier eindigde op ruime afstand derde, na problemen in de aanvangsfase. Bert Longin en Christoff Corten streden in hun herstelde Krafft Racing Norma voor wat ze waard waren en leken aanvankelijk goed op weg naar eremetaal, maar toen kregen ze de pechduivel op bezoek. Doordat er slechts 4 proto's present tekenden, pakken ze evenwel toch nog de punten van de vierde plaats.

Geen maat op Porsche in GT-divisie

Bij de GT's stond er dit weekend geen maat op de Porsche's. Nadat Red Ant Racing (Bert Redant/Yannick Redant/Ayrton Redant) gisteren de pole nog veroverde in de Porsche 911 type 992, snelde Dylan Derdaele in de Belgium Racing Porsche die hij deelt met Nicolas Saelens bij de start naar de kop, om die vervolgens niet meer af te staan. De familie Redant mocht mee op het podium en ook Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten pakten in hub Porsche 911 van Q1 Trackracing een ereplaats in hun allereerste race samen. Ze verschalkten in de voorlaatste ronde teamgenoten Jan Lauryssen en Filip Teunkens. Lauryssen bevestigt daarmee zijn uitstekende vorm uit de Porsche Carrera Cup Benelux, terwijl Teunkens voor het eerst dit seizoen de pechduivel lijkt te hebben afgeschud en terugslaat na zijn zwaar ongeval vorig jaar. Als enige deelnemer in GTB won de Red Ant Racing Porsche Cayman (Sven Van Laere/Davy Vandekerckhove/Kobe De Breucker) uiteraard de klasse.

In toerisme reed de QSR Racing Audi RS 3 van Jurgen Van Den Broeck/Joël Uylenbroeck/Yevgen Sokolovskiy eenzaam naar een tweede opeenvolgende zege dit seizoen. Hun enige concurrent in de divisie, de Pricon Racing BMW M3 van Marco Petry en Jan Von Kiedrowski strandde na nog geen dertig ronden. In het totaal namen er vijftien wagens de start voor deze buitenlandse uitstap, waarvan negen deelnemers in de GT-divisie met liefst vijf exemplaren van de nieuwe Porsche 911 type 992.

De volgende manche van het Belcar Endurance Championship is opnieuw op het Belgische bodem. In het weekend van 5 en 6 juni trekt het kampioenschap naar Spa-Francorchamps voor de enige afspraak dit seizoen op het Ardeense circuit.

--- Uitslag ---

Foto: Martijn Wouters
 Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 23 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hockenheim.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons