van der Horst

Belcar telt in 2020 7 races in 5 meetings

Start Belcar race 1 DTM weekend
Start Belcar race 1 DTM weekend
Eerder deze maand berichtte Autosport.be reeds over de plannen van de Belcar-organisatie om voor het Belcar seizoen 2020 tweemaal aan te treden in de marge van een DTM-weekend. Nadat de DTM deze week zijn support series bekendmaakte, komt ook Circuit Zolder met de bevestiging van de Belcar kalender 2020, met daarop enkele - opvallende - nieuwigheden.
Belgium Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Belgium Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Zo begint het seizoen opnieuw op Circuit Zolder, in het kader van het prestigieuze DTM-weekend; een meeting die volgend jaar ook de seizoensopener is voor het DTM. Zoals we reeds eerder meldden, doet de organisatie de twee sprintraces over 1 uur in de ban en opteert men voor twee iets langere sprints van telkens 2 uur. Nieuw dit jaar is, twee maanden later, een meeting op Spa-Francorchamps in het kader van de Spa Summer Classic. Het wordt de enige race op Spa, een manche over drie uur.

24H Zolder 2019 - Podium
24H Zolder 2019 - Podium
De 24 Hours of Zolder staan zoals we twee weken geleden berichtten, net als dit jaar, geprogrammeerd begin augustus, terwijl een maand later Belcar opnieuw naar Assen trekt voor de buitenlandse uitstap - opnieuw in de marge van een DTM-meeting. In tegenstelling tot de twee manches van de seizoensopener, opteert men hier opnieuw voor een echt sprintformat. Wat de impact op de puntentelling zal zijn (dit seizoen waren er bij de twee sprintraces van 60 minuten - die daarenboven geplaagd werden door neutralisaties - evenveel punten te verdienen als tijdens de 24 Hours of Zolder), is nog niet geweten. Besluiten doet het Belcar seizoen 2020 opnieuw op Circuit Zolder, als voorprogramma van het American Festival - de voorlaatste manche van het EK NASCAR 2020.

Belcar kalender 2020

25-26 april (DTM Circuit Zolder - 2 x 120 min)
27-28 juni (Spa-Francorchamps - 1 x 180 min)
8-9 augustus (Circuit Zolder - 24 Hours of Zolder)
5-6 september (DTM Assen - 2 x 60 min)
3-4 oktober (American Festival Circuit Zolder - 180 min)

Foto's: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 31 oktober 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons